Search

Stvari koje niste znali o Marilyn Monroe

Stvari koje niste znali o Marilyn Monroe

Slavna glumica rođena je na današnji dan


Image: Buro247.com/me,
arhiva

Sretan rođendan, Marilyn!

Marilyn Monroe rođena je na današnji dan 1926. godine u Los Angelesu pod imenom Norma Jeane Mortenson. No upravo je s imenom Marilyn Monroe, koje je počela koristiti od 1946. godine, postala ikona koju su obožavali i još dan danas joj se dive obožavatelji diljem svijeta. Velika Marilyn, čiji utjecaj u svijetu je još uvijek prisutan, danas bi proslavila svoj 88. rođendan. U sjećanje na ovu stilsku ikonu, inspiraciju mnogih žena te često citiranu hollywoodsku glumicu i pjevačicu, donosimo vam 10 zanimljivosti koje o njoj možda niste znali.

1. Marilyn je bila relativno loše plaćena za svoje glumačke poslove. Jane Russell s kojom je glumila u filmu "Muškarci više vole plavuše" zarađivala je čak 10 puta više od nje. Dok je Elizabeth Taylor zarađivala čak milijun dolara po filmu, Marilyn je za svoju posljednju ulogu dobila "samo" 100 tisuća dolara.

2. Bez obzira na visoki stupanj inteligencije, jako se teško koncentrirala na učenje rečenica u filmovima. Scena u filmu "Neki to vole vruće" u kojoj samo mora izgovoriti "It's me, Sugar" ponavljala se čak 60 puta.

Marilyn Monroe

3. 1953. bila je Playboyeva zečica mjeseca, a to je ujedno bilo i prvo izdanje časopisa. Za fotografiranje je bila plaćena samo 50 dolara, a Hugh Hefner je fotografiju kupio za 500 američkih dolara.

4. Za vrijeme odrastanja živjela je u čak 11 udomiteljskih obitelji nakon što je njena majka smještena u instituciju, a gotovo godinu dana je provela u sirotištu u Los Angelesu.

5. Njen omiljen umjetnik bio je Goya: "Poznajem tog čovjeka jako dobro, imamo iste snove. Imala sam jednake snove od djetinjstva".

6. Marilyn je posjedovala mnogo pasa tokom života. Posljednji je bio maltezer Maf (skraćeno od Mafia Honey) kojeg joj je poklonio Frank Sinatra.

Marilyn Monroe

7. Bila je vjerna poklonica joge. Redovito ju je prakticirala s instruktorom Indrom Devijem koji je također učio Gretu Garbo.

8. Bila je odlična kuharica, poznata po provansalskim jelima. Kada su novinari lista The New York Times pokušali replicirati njen recept za punjenje, iznenadili su se koliko je kompleksan - trebalo im je čak dva sata da ga dovrše.

9. Iako je pjevala "Diamonds Are a Girl's Best Friend", Marilyn nije posjedovala puno skupog nakita. Jedini dijamant bio je onaj na prstenu Joea DiMaggija te ogrlica od bisera koju je poklonila prije smrti. Ostatak su bili rekviziti sa snimanja.

10. Tokom 20 godina nakon njene smrti Joe DiMaggio, s kojim je kratko bila u braku, na njen je grob slao ruže tri puta tjedno. Navodno su trebali obnoviti zavjete prije nego što je umrla.

Marilyn Monroe

Related articles

Buro 24/7 Selection

više