Search

Svi novi naslovi zbog kojih ćemo u lipnju provesti pokoju večer uz ekran

Svi novi naslovi zbog kojih ćemo u lipnju provesti pokoju večer uz ekran

Tekst: BURO.


Sasvim je moguće da vam je nakon prošle godine dosta i televizora, i filmova, i serija (i svega) jer smo barem tog komfora “petak navečer (i svaki drugi dan) kod kuće” imali i previše. Ipak, budimo realni i iskreni prema sebi. Stare navike teško umiru. Zato, zaokružite ove dane u kalendaru kao dane za nove naslove i spremite se za dobro poznatu rutinu. Omiljena fotelja, lagana dekica i nemrdanje do kraja večeri. Osim povremeno po čaj, ili kokice ili zdjelicu voća i sladoled.

“Master of None” (III sezona)

Premijera: Već dostupno
Platforma: Netflix

Svi novi naslovi zbog kojih ćemo u lipnju provesti pokoju večer uz ekran (фото 1)

Za razliku od prethodnih sezona, sada kada se ova romantična drama vratila na ekrane nakon četiri godine, u centru pažnje je priča Lene Waithe i Naomi Ackie. Duboko intimna i iskrena priča o queer ljubavi, kojoj se rijetko pristupa ovako vješto, duboko i posvećeno. Treća sezona svojom intimnošću i snagom prijeti da postane jedan od omiljenih romantičnih naslova i mnogo je manje akcije i radnje nego u prethodnim sezonama, a mnogo više sporog ritma, razvijanja likova i njihovog odnosa, emotivnih uspona i padova koje jedan odnos proživljava. Serija koja ima ozbiljni terapeutski učinak, kao da vas je netko zagrlio i lijepo je, toplo i mekano.

“Sweet tooth”

Premijera: 4. lipnja
Platforma: Netflix

Svi novi naslovi zbog kojih ćemo u lipnju provesti pokoju večer uz ekran (фото 2)

Baziran na stripu Jeffa Lemirea, “Sweet Tooth” je priča o Gusu, polu-dječaku polu-jelenu koji se sprijateljuje s usamljenim likom i zajedno tumaraju po onome što je preostalo od Amerike nakon “Velikog raspada”. Da, u pitanju je još jedna post-apokaliptična distopija, ali ona koja nudi neki tračak nade. Zabavna je, pozitivna i optimistična, i za razliku od ostalih crnih scenarija o danu poslije sutra, ovaj unosi tračak sunca i nade da i, kad je totalna katastrofa, postoji nešto u što vrijedi vjerovati.

“Awake”

Premijera: 9. lipnja
Platforma: Netflix

Svi novi naslovi zbog kojih ćemo u lipnju provesti pokoju večer uz ekran (фото 3)

Tražite dobar ljetni triler? Ne tražite više jer nam stiže za koji dan. Ako vam se svidio “Birdbox”, novi film s Ginom Rodriguez visoko će kotirati na “da” listi. “Awake” prati Jill, nekadašnju vojnu operativku (igra je Rodriguez i moramo priznati da je prilično čudno ne gledati je u komediji) koja pokušava preživjeti neobjašnjiv val insomnije koji je “napao” čovječanstvo. Svi su premoreni i prezasićeni, a jedina nada za spas leži u Jillinoj kćerki, koja iz nekog čudnog razloga nije pogođena ovim neobjašnjivim fenomenom, a Jill je suočena s izborom da li da pobjegne s obitelji, ili otkrije zašto je njena kćerka imuna na ovu epidemiju i tim saznanjem pokuša pomoći čovječanstvu. Težak izbor i ozbiljno uzbudljiv naslov.

“Skater girl”

Premijera: 11. lipnja
Platforma: Netflix

Svi novi naslovi zbog kojih ćemo u lipnju provesti pokoju večer uz ekran (фото 4)

Ne morate biti zagriženi sportski fanatik da bi vas oduševila nova priča o tinejdžerki u sjeverozapadnoj Indiji koja ima san i predano radi na njegovom ostvarenju. Sve što želi je da postane natjecateljica u skejtanju, a kako se ne može reći da je to previše uobičajeno u tim krajevima i da nailazi na razumijevanje i odobravanje svih, ovo je prije svega priča o borbi, o identitetu i želji koja pobjeđuje sve. Topla i inspirativna priča koja će i mnogo starije podsjetiti da se za snove stvarno vrijedi boriti.

“Bill i Ted 3”

Premijera: 19. lipnja
Platforma: HBO GO

Svi novi naslovi zbog kojih ćemo u lipnju provesti pokoju večer uz ekran (фото 5)

Bill i Ted su poznat dvojac kinematografije, a ovaj put se vraćaju na ekrane nakon velike pauze. Sada su njihovi ulozi veći nego ikada. William “Bill” Preston (Alex Winter) i Teodor “Ted” Logan (Keanu Reeves) u želji da ispune svoju rokenrol sudbinu, još jednom putuju kroz vrijeme. Sredovječni najbolji prijatelji kreću u novu avanturu kada im posjetilac iz budućnosti saopći da samo njihova pjesma može spasiti život na planeti. Ovaj put, u ovoj misiji, im pomažu njihove kćerke, nove povijesne ličnosti i nekoliko muzičkih legendi, a krajnji cilj je da pronađu pjesmu koja će spasiti svijet i uspostaviti harmoniju u univerzumu. Ako netko to može to je Keanu, tako da sve je pod kontrolom.

“Zločin stoljeća”

Premijera: Već dostupno
Platforma: HBO GO

Svi novi naslovi zbog kojih ćemo u lipnju provesti pokoju večer uz ekran (фото 6)

Dvodijelni HBO dokumentarac, “Zločin stoljeća”, u režiji dobitnika Oskara, Alexa Gibneya, otvara mnoga pitanja koja postavljamo i sami, ali kao "obični smrtnici" nemamo dovoljno dokaza. Povezuje farmaceutsku industriju, političke operativce i SAD vladine propise, koji omogućavaju pretjeranu proizvodnju, nemarnu distribuciju i zloupotrebu sintetičkih opijata. Istražujući početak, razmjere i posljedice jedne od najvećih tragedija u zdravstvenom sustavu, s pola milijuna smrti uslijed predoziranja samo u ovom stoljeću, film razotkriva da epidemija opioida u Americi nije zdravstvena kriza koja se pojavila slučajno.

“Fatherhood”

Premijera: 18. lipnja
Platforma: Netflix

Svi novi naslovi zbog kojih ćemo u lipnju provesti pokoju večer uz ekran (фото 7)

Predivna, pretopla priča u kojoj Kevin Hart igra čovjeka kojem žena umire brzo poslije rođenja djeteta, a on ostaje sam s bebom. Film je baziran na knjizi "Two Kisses for Maddy", režiju potpisuje Paul Weitz i donosi sasvim drugačiji pogled na roditeljstvo. Pogled na samohranog oca, koji pokušava sve što zna i ne zna da njegova kćerka odraste u pametnu, hrabru i svoju osobu, što zvuči kao mnogo jednostavniji zadatak nego što zapravo jest.

“Sex/life”

Premijera: 25. lipnja
Platforma: Netflix

Svi novi naslovi zbog kojih ćemo u lipnju provesti pokoju večer uz ekran (фото 8)

Billie je udata žena i majka koja se bori sa situacijom koja je poznata vjerojatno svima. U njenom braku s Cooperom više nema strasti, nitko ne gori, ništa nije uzbudljivo, i Billie počinje razmišljati (i još važnije pisati) o uzbudljivim, slobodnim i nesputanim vremenima koje je provela s Bradom, jednim od svojih bivših partnera. Hoće li ponovo oživjeti te fantazije? Pa, ne želimo spojlati, ali uzimajući u obzir naslov serije - velika je šansa da hoće.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više