Search

Svjetska premijera \"Gorana\" bit će na kanadskom Fantasia Film Festivalu

Svjetska premijera "Gorana" bit će na kanadskom Fantasia Film Festivalu

Od redatelja Nevija Marasovića


Image: PR

Svjetska premijera novog filma Nevija Marasovića "Goran" održat će se 2. kolovoza na 20. Međunarodnom filmskom festivalu Fantasia u Montrealu

Radnja "Gorana" smještena je u Gorski kotar. Naslovni junak je taksist koji brine za svoju slijepu ženu Linu, no ljudi oko njega kroje mu život po vlastitim idejama i time dovode u pitanje njegovu jednostavnost i bezbrižnost. 

U ovom novom perspektivnom filmu čiji je redatelj Nevio Marasović, uloge tumače Franjo Dijak, Nataša Janjić, Goran Bogdan, Janko Popović Volarić, Milan Štrljić, Bojan Navojec, Filip Križan i Iva Krajnc. Film je to koji je nastao u produkciji Antitalenta, a scenarij potpisuje Gjermundo Gisvolda, kameru Damir Kudin, montažu Marko Ferković, glazbu Alen i Nenad Sinkauz, oblikovanje zvuka Damir Rončević, dok je za produkciju bio zadužen Danijel Pek. "Gorana" na festivalu u Kanadi predstavlja međunarodna sales kompanija Wide Management, a u programu festivala bit će prikazan 2. i 3. kolovoza. Postprodukcija filma realizirana je uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, a početak domaće kinodistribucije očekuje se u siječnju 2017. godine.

Spomenimo i kako se uz "Gorana", na festivalu prikazuju i hrvatski kratkometražni filmovi. Riječ je o naslovima "Skriveni talent" Mirana Miošića, "Crvenkapica, još jedna" Ane Horvat te manjinska hrvatska koprodukcija "Koyaa - Cvijet" Kolje Sakside. 

Inače, Fantasia Film Festival, koji se u Montrealu održava od 14. lipnja do 3. kolovoza, pozicionirao se kao najveća i najutjecajnija manifestacija posvećena žanrovskom filmu u Sjevernoj Americi, ali i kao jedan od najpopularnijih filmskih festivala u zemlji. Na prošlogodišnjem izdanju, festival je posjetilo više od 100.000 gledatelja, a prikazano je preko 400 filmova. Festival donosi velik broj filmskih ostvarenja koja variraju od snažnih osobnih priča i vizija do komercijalnih ostvarenja za široku publiku. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više