Search

Tko se našao među nominiranima za BAFTA nagradu?

Tko se našao među nominiranima za BAFTA nagradu?

"Povratnik", "Carol", "Most špijuna", "Amy", "Dankinja" i brojni drugi

Image: buro247.kz

Britanska akademija filmske i televizijske umjetnosti (BAFTA) objavila je ovogodišnje nominacije. Njih najviše osvojili su: "Povratnik", "Carol", "Most špijuna" i "Marsovac"

Jutros je žiri Britanske akademije filmske i televizijske umjetnosti svoj popis nominiranih za jednu od najprestižnijih filmskih nagrada predao glumcu i voditelju ceremonije, Stephenu Fryju, koji je javnosti otkrio imena nominiranih. Ovogodišnji popis predvodi film "Carol" s ukupno devet nominacija, a toliko ih je prikupio i "Most špijuna" Stevena Spielberga, zatim slijedi "Povratnik" redatelja Alejandra Gonzáleza Iñárritua s osam nominacija. U sedam kategorija nominiran je "Pobješnjeli Max: divlja cesta", dok su filmovi "Marsovac" i "Brooklyn" zaradili po šest nominacija. 

U kategoriji najboljeg glumca ove se godine natječu Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Bryan Cranston, Michael Fassbender i Eddie Redmayne. Glumica Alicia Vikander, čiji modni stil naprosto obožavamo, nominirana je u čak dvije kategorije – za najbolju glavnu glumicu u filmu "Dankinja" i najbolju sporednu ulogu u "Ex Machina". 

Svečana dodjela nagrada BAFTA zakazana je za 16. veljače, a u nastavku vam donosimo neke od najvažnijih kategorija i nominacije. 

NAJBOLJI FILM

NAJBOLJI BRITANSKI FILM

NAJBOLJI REDATELJ

NAJBOLJI GLUMAC

NAJBOLJA GLUMICA

NAJBOLJA SPOREDNA MUŠKA ULOGA

NAJBOLJA SPOREDNA ŽENSKA ULOGA

NAJBOLJI ANIMIRANI FILM

NAJBOLJI VIZUALNI EFEKTI

 

 

 

 

 

 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više