Search

Što sve znamo o seriji \"Pam & Tommy\"?

Što sve znamo o seriji "Pam & Tommy"?

Tekst: BURO.


Ljudi vole dramu i kaos. To uopće nije pitanje već konstatacija, i nekada davno osnovni priljev melodrame i kaosa su bile meksičke i ostale sapunice. Nerijetko su to i sočni tračevi iz svijeta poznatih, a danas reality programi u kojima pratimo (ili barem pokušavamo jer nam je još uvijek teško pohvatati tko je tko) kako se obitelj Kardashian miri, svađa, voli i prolazi sve obične ljudske emocije.

Početkom 90-ih postojalo je nekoliko figura na javnoj sceni za koje se uvijek znalo da se na njih može računati za potrebnu dozu dinamike, a ruku na srce, među njima je malo tko pravio bolji kaos od Pamele Anderson i Tommy Leeja. Ili su prekidali ili bili strasno zaljubljeni jedno u drugo, ili su se dogodile te čuvene snimke koje su “procurile” i postali prvi viralni video u povijesti. Što drugo i očekivati od para koji se vjenčao samo 96 sati nakon upoznavanja?

Kako god bilo, dosta dinamike je dolazilo iz Pam & Tommy svijeta, i kada smo čuli da se snima serija o njihovom odnosu, prirodno je odmah početi s visokim očekivanjima i nestrpljenjem. Seriju produciraju Seth Rogen i Annapurna Pictures, ali o čemu se zapravo radi u seriji? Tko glumi? Kada izlazi? Što sve uopće znamo o “Pam & Tommy”?

Sjajan cast

Lily James se vjerojatno sjećate kao Pepeljuge iz istoimenog igranog filma, ili neke od povijesnih drama, i gotovo sve njene uloge su uloge dama, djevojaka iz visokog društva, ili iz nižih klasa ali s velikim manirima. Imati u glavi njenu sliku kao nježne, stidljive, u velikoj balskoj haljini, i vidjeti je sada kao bombu 90-ih, sa smokey šminkom, dugom plavom kosom, od glave do pete u koži stvara ozbiljnu kognitivnu disonancu. Treptali smo milijun puta ali da, to je još uvijek Lily u ulozi Pamele i možemo samo reći jedno gigantsko b-r-a-v-o za tim jer je ovo vjerojatno jedna od najboljih transformacija koje smo u posljednje vrijeme vidjeli. Pored nje u ostalim ulogama su se našli Sebastian Stan kao Tommy Lee, a važna treća figura u ovoj ménage à trois njihove sage je Rand- čovjek koji je ukrao i prodao trake, a u seriji ga igra Seth Rogen koji je i producent serije.

A Tko se nalazi s druge strane kamere? Ko potPisuje scenariJ, Tko režira?

Kreativni tim iza kamere se mijenjao tijekom vremena. Originalno, još 2018. James Franco je bio taj koji je trebao producirati ovu seriju i čak i glumiti u njoj, ali zbog optužbi za seksualno uznemiravanje koje je dobio tijekom nominacije za nagrade za “The Disaster Artist” povukao se iz projekta. Seth Rogen je preuzeo produkciju, zajedno s dugogodišnjim suradnikom Evanom Goldbergom. Scenarij miniserije potpisuje Rob Siegel koji je pisao i scenarij za film “The Wrestler” Darrena Aronofskog dok je posao režisera povjeren Craigu Gillespieu, koji je režirao film “Ja, Tonja”, kao i film “Cruella” koji uskoro stiže.

O čemu se zapravo radi u seriji? 

Ono što za sada znamo o seriji "Pam & Tommy" je da je u pitanju osam epizoda o životu i odnosu Pamele i Tommija, i prvenstveno se fokusira na period kada su njihove seks snimke procurile u javnost i postale tema broj jedan. Istražuje kontekst i okolnosti pod kojim su se te snimke pojavile u javnosti. Kako je Hulu izdao priopćenje "serija prati njihovu vezu i vraća se na početke uzbudljive romanse koja je počela nakon što su se vjenčali nakon samo 96 sati poznanstva, 1995. godine" dodajući da je u pitanju "komična kratka serija bazirana na istinitoj priči iza prvog viralnog videa u povijesti".

Okej, sad već jedva čekam, kad izlazi?

Nažalost, još uvijek ni riječi o tome kada će završititi snimanje, a kamoli biti spremno za premijeru. Mini TV serije zahtijevaju manje vremena za snimanje od filma, što je radosna vijest, a budući da je ovo serija od nekoliko epizoda očekujemo da ćemo uskoro barem znati nešto konkretnije informacije o datumu, i da on uopće nije toliko daleko.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više