Search

Trailer za \"Annette\" nas je podsjetio zašto volimo Adama Drivera (ako nekome uopće treba lista razloga)

Trailer za "Annette" nas je podsjetio zašto volimo Adama Drivera (ako nekome uopće treba lista razloga)

Tekst: BURO.


Samo što smo se odfascinirali emotivnom, nevjerojatno realnom i baš zato na momente prilično nježnom i potresnom pričom o realnosti ljubavi i braka koji je na ivici raspada, u prijevodu “Marriage Story”, filmom i ulogom Adama Drivera (i njegovom nevjerojatnom sposobnošću da viče iz petnih žila i da to djeluje tako lagano) stigla je na red nova Driver opsesija. Voljeli smo ga u “Patersonu”, nasmijavao nas je u “BlacKkKlansman”, ostali smo zamišljeni nad filmom “Report”, a malo je reći da “House of Gucci” ne možemo dočekati. I ovo su samo neki od desetina naslova u kojima je glumio i zbog kojih je postao nezamjenljiva glumačka veličina i neizostavan dio suvremene popularne kulture i njenih opsesija. Adam ima neki nevjerojatan talent i prijeko potrebnu snenost da dočara neshvaćenost i genijalnost umjetnika. Još jednom se na velike ekrane vraća u toj ulozi. Ovaj put nije redatelj, niti part-time pjesnik, već stand-up komičar, a film o kojem govorimo je, naravno, “Annette”.

Trailer za "Annette" nas je podsjetio zašto volimo Adama Drivera (ako nekome uopće treba lista razloga) (фото 1)

Trailer je izašao prije nekoliko dana i već obećava da će biti nešto što ćemo voljeti i fascinirano gledati jer mediji o njemu ne prestaju brujati. Radnja je smještena u suvremeni Los Angeles. Prati Henryja, “stand-up komičara” s nevjerojatnim smislom za humor, i Ann (Marion Cotillard) “svjetski poznatu opernu pjevačicu”. Njih dvoje se upoznaju i odmah zaljubljuju, a vremenom postaju glamurozni, poznati par koji privlači pažnju gdje god se pojave. No, kada dobiju svoje prvo dijete Annette, “misterioznu djevojčicu s čudesnom sudbinom”, njihovi životi se okreću naopako i mijenjaju zauvijek. Film je opisan kao “putovanje ljubavi, strasti i slave”, trailer ukazuje na malo zazornu i bizarnu atmosferu usprkos emotivnom zapletu, potpisuju ga braća Ron & Russell Mael, a premijera je zakazana 6. srpnja i filmski festival u Cannesu. Poslije toga stiže na Amazon Prime Video kasnije ovog ljeta.

Međutim, pored toga što očekujemo da ovaj film bude ozbiljna zvijezda ljetnjih watchlista, trailer nas je najviše od svega podsjetio zašto je Adam Driver jedan od najvećih crusheva naše generacije i takozvani “perfect guy”. Takoreći novi Keanu Reeves. I ne, nije pretjerano to reći, iako smo među potvrđenim Keanuovim fanovima. Dok čekamo da “Annette” dođe u kina (i nadamo se da će u iste doći odmah nakon premijere) rekapituliramo zašto smo tako slabi na Adama Drivera.

Trailer za "Annette" nas je podsjetio zašto volimo Adama Drivera (ako nekome uopće treba lista razloga) (фото 2)

Zato što je, ukratko rečeno, ge-ni-ja-lan glumac

Driver je čovjek kazališta, a svi znamo što to znači. Na prvom mjestu to znači da ima poseban senzibilitet i mogućnost transformacije, da razumije ulogu, da zna prenijeti kazališnu intimnost čak i preko ekrana i da je sposoban savladati mrak, zaroniti duboko u sebe i vratiti se s nečim nevjerojatnim. Dugo je slovio za vodeću figuru kojoj su dodjeljivane “neobične glavne uloge”, ali se broj tih uloga povećavao tom brzinom da je sasvim OK reći da spada u onu kategoriju umjetnika koji uspijevaju održavati se na tankoj liniji između alternativnog i popularnog i da im je na tom spoju i mjesto. Surađivao je s velikim režiserskim imenima kao što su Martin Scorsese, Jim Jarmusch, braća Coen, Steven Soderbergh, Terry Gilliam i Spike Lee, a sve to ostajući nepokolebljivo ono što jest. Uostalom, još jedno je mjerilo njegove genijalnosti - to što ne možemo jednostavno odabrati koje njegovo ostvarenje nosi titulu “omiljeno”, a upravo to je veoma često odlika najboljih glumačkih talenata. Sve što rade nekako uvijek zavrijedi ozbiljan aplauz.

Zato što je nevJeroJatno skroman u vezi sa svojim talentom, a Scorsese ga obožava

Usprkos svemu nabrojanom i nevjerojatnim suradnjama koje je do sada ostvario, Driver ostaje jedan od onih zauvijek iskreno skromnih tipova. “Kada sam odgledao pilot epizodu serije 'Girls' pomislio sam 'ovo je jebena katastrofa'. Ne naravno serija, nego ja u njoj. Ne mogu ne vidjeti greške”, izjavio je. Usprkos tome što je nevjerojatno detaljan i kritičan i mrzi gledati svoje filmove, Scorsese već dugo za njega govori da je jedan od najtalentiranijih imena novije generacije. "Volim kako se kreće, kako osjeća sebe ispred kamere... a također ima i taj izvanredan bariton. On je talentiran glumac i veoma veoma hrabar", rekao je za Drivera Scorsese. Sve se slažemo.

Zato što nema društvene mreže

Ovo nas posebno oduševljava. Istina je da smo svi postali prezasićeni poznatim ličnostima i njihovim društvenim mrežama, ali i da je globalna tehnološka ovisnost postala neizdrživa. Iako internet jest lokacija svih kul stvari koje postoje, činjenica je da je tolika vezanost za istu ozbiljno problematična i da ekrani telefona i kompjutera nisu samo “black mirrors” koliko su crne rupe u koje upadamo i koje nam kradu i vrijeme i pažnju. Imati svjetski poznatu ličnost koja je odlučila nemati nikakve veze s tim i voditi u potpunosti unplugged lifestyle (a pritom ostati jednako relevantan iako ne iskače na svakom feedu i Reelsu) je ozbiljno vrijedno pohvale. Postoje mnogobrojne stranice koje su napravljene kao fan stranice, ali Adam sam po sebi nema ni jednu društvenu mrežu, tako da ako ga kojim slučajem pratite na Instagramu, vrijeme je da se suočite s činjenicom da vjerojatno ne pratite njega. “Imati internet je fascinantna, ali i čudna i opasna stvar zato što su ljudi prestali učiti. Sve im je dostupno i sve mogu saznati odmah. A ja nekako baš uživam u tome da ne znam sve informacije i da otkrivam misteriju u životu i u ljudima”, kaže.

Zato što je novi tip kul tipa

O njegovom životu se, manje više, gotovo ništa ne zna osim da je oženjen i to od 2013., a bilo kakve afere, tračevi i pretpostavke se ne mogu ama baš nikako dovesti u vezu s njegovim imenom. Imidž bad boya koji ne voli stabilnost, ne njeguje partnerstva, živi brzo i u suštini je nestabilan emotivni manipulator je nešto što stvarno više nikome nije zabavno, a Adam je jedan od onih tipova koji su definirali novi tip kul tipa. Onog koji prihvaća svoje mane jednako kao i vrline, koji je posvećen, stabilan, autentičan, teži jednostavnosti, i iskreno i otvoreno priča o svim temama.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više