Search

Tri disfunkcionalne obitelji glavni su fokus hrvatskog filma \"Duboki rezovi\" koji premijeru ima danas

Tri disfunkcionalne obitelji glavni su fokus hrvatskog filma "Duboki rezovi" koji premijeru ima danas

Omnibus u režiji Dubravke Turić, Filipa Mojzeša i Filipa Peruzovića


Image: PR

Omnibus "Duboki rezovi", intrigantna je filmska studija nasilja u režiji Dubravke Turić, Filipa Mojzeša i Filipa Peruzovića, koja će, nakon večerasnje premijere u Kaptol Boutique Cinema, tijekom travnja igrati u neovisnim kinima diljem Hrvatske.

Čega se sjećate iz djetinjstva? Postoji li priča koja vam je obilježila život, koja vam se urezala u pamćenje duboko poput pretrpljene boli? Tri kratke filmske priče objedinjene u "Dubokim rezovima", nastale na temelju tri domaća književna predloška s potpisima Olje Savičević Ivančević, Ksenije Kušec i Romana Simića gledatelje vode na filmsko putovanje tamnom stranom ljudske prirode. 

Tri disfunkcionalne obitelji glavni su fokus hrvatskog filma "Duboki rezovi" koji premijeru ima danas (фото 1)

Filmski triptih "Duboki rezovi" u fokus stavlja tri disfunkcionalne obitelji. "Trešnje" naše nagrađivane montažerke i redateljice Dubravke Turić, premijerno prikazan u programu 15 dana autora na Festivalu u Cannesu, tragična je priča o odrastanju u dalmatinskom zaleđu; u drami s elementima horora "Smrt bijela kost" u režiji Filipa Mojzeša, bezazlena dječja igra iznenada prerasta u dramatičnu situaciju, a u segmentu "Predmeti koji tonu" Filipa Peruzovića upoznajemo brižnog oca koji sumnja da je njegova, sad već odrasla kći žrtva obiteljskog nasilja. 

Tri disfunkcionalne obitelji glavni su fokus hrvatskog filma "Duboki rezovi" koji premijeru ima danas (фото 2)

Sjajan glumački ansambl filma, među ostalima, čine: Lana Barić, Nikša Butijer, Milivoj Beader, Areta Ćurković, Roko Glavina, Franko Jakovčević, Donat Zeko (Trešnje); Glorija Pinturić, Lily Antić, Borna Fadljević, Živko Anočić, Jadranka Đokić i Asja Jovanović (Smrt bijela kost); Vinko Kraljević, Mirela Brekalo, Marina Redžepović, Bernard Perić, Mladen Vasari, Ljiljana Bogojević, Nina Erak-Svrtan (Predmeti koji tonu).

Tri disfunkcionalne obitelji glavni su fokus hrvatskog filma "Duboki rezovi" koji premijeru ima danas (фото 3)

Film će se prikazivati u Zagrebu (kino Europa, od 14. travnja i kino Kinoteka, od 20. travnja), Samoboru (POU Samobor, 13. i 14. travnja), Sisku (Dok kulture Kristalna kocka vedrine, 20. travnja), Varaždinu (Kino Gaj, 12. i 16. travnja), Rijeci (Art-kino Croatia, 14, 15. i 16. travnja), Splitu (Kinoteka Zlatna vrata, 4., 5., 19. i 25. travnja) i Šibeniku (Kino-klub Šibenik, 3. travnja) - neovisnim hrvatskim kinima kojima, nadamo se, ne prijeti skorašnje zatvaranje.

Film je nastao u produkciji zagrebačke tvrtke Kinematograf, producentica je Dijana Mlađenović, a za distribuciju su zadužene Pari Pikule.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više