Traži

Tri disfunkcionalne obitelji glavni su fokus hrvatskog filma \"Duboki rezovi\" koji premijeru ima danas

Tri disfunkcionalne obitelji glavni su fokus hrvatskog filma "Duboki rezovi" koji premijeru ima danas

Omnibus u režiji Dubravke Turić, Filipa Mojzeša i Filipa Peruzovića


Fotografija: PR

Omnibus "Duboki rezovi", intrigantna je filmska studija nasilja u režiji Dubravke Turić, Filipa Mojzeša i Filipa Peruzovića, koja će, nakon večerasnje premijere u Kaptol Boutique Cinema, tijekom travnja igrati u neovisnim kinima diljem Hrvatske.

Čega se sjećate iz djetinjstva? Postoji li priča koja vam je obilježila život, koja vam se urezala u pamćenje duboko poput pretrpljene boli? Tri kratke filmske priče objedinjene u "Dubokim rezovima", nastale na temelju tri domaća književna predloška s potpisima Olje Savičević Ivančević, Ksenije Kušec i Romana Simića gledatelje vode na filmsko putovanje tamnom stranom ljudske prirode. 

Filmski triptih "Duboki rezovi" u fokus stavlja tri disfunkcionalne obitelji. "Trešnje" naše nagrađivane montažerke i redateljice Dubravke Turić, premijerno prikazan u programu 15 dana autora na Festivalu u Cannesu, tragična je priča o odrastanju u dalmatinskom zaleđu; u drami s elementima horora "Smrt bijela kost" u režiji Filipa Mojzeša, bezazlena dječja igra iznenada prerasta u dramatičnu situaciju, a u segmentu "Predmeti koji tonu" Filipa Peruzovića upoznajemo brižnog oca koji sumnja da je njegova, sad već odrasla kći žrtva obiteljskog nasilja. 

Sjajan glumački ansambl filma, među ostalima, čine: Lana Barić, Nikša Butijer, Milivoj Beader, Areta Ćurković, Roko Glavina, Franko Jakovčević, Donat Zeko (Trešnje); Glorija Pinturić, Lily Antić, Borna Fadljević, Živko Anočić, Jadranka Đokić i Asja Jovanović (Smrt bijela kost); Vinko Kraljević, Mirela Brekalo, Marina Redžepović, Bernard Perić, Mladen Vasari, Ljiljana Bogojević, Nina Erak-Svrtan (Predmeti koji tonu).

Film će se prikazivati u Zagrebu (kino Europa, od 14. travnja i kino Kinoteka, od 20. travnja), Samoboru (POU Samobor, 13. i 14. travnja), Sisku (Dok kulture Kristalna kocka vedrine, 20. travnja), Varaždinu (Kino Gaj, 12. i 16. travnja), Rijeci (Art-kino Croatia, 14, 15. i 16. travnja), Splitu (Kinoteka Zlatna vrata, 4., 5., 19. i 25. travnja) i Šibeniku (Kino-klub Šibenik, 3. travnja) - neovisnim hrvatskim kinima kojima, nadamo se, ne prijeti skorašnje zatvaranje.

Film je nastao u produkciji zagrebačke tvrtke Kinematograf, producentica je Dijana Mlađenović, a za distribuciju su zadužene Pari Pikule.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar