Search

Trijumfalna večer za film \"Birdman\" na ovogodišnjim Oscarima

Trijumfalna večer za film "Birdman" na ovogodišnjim Oscarima

Proglašeni pobjednici najvažnije filmske nagrada


Image: Getty Images

"Birdman" je kući otišao s čak četiri Oscara, najboljom glumicom proglašena je Julienne Moore dok je kipić za najboljeg glumca kući ponio Eddie Redmayne

Sinoć je u Los Angelesu održana 87. dodjela najvažnijih filmskih nagrada. Pobjednik večeri bio je film "Birdman" meksičkog redatelja Alejandra Gonzáleza Iñárritua koji je ovime još jednom dokazao svoje filmsko majstorstvo. Film je osvojio Oscara u tri bitne kategorije: za najbolju režiju, kameru i scenarij te fotografiju. Najboljom glumicom proglašena je Julienne Moore za ulogu žene oboljele od Alzheimerove bolesti u obiteljskoj drami "Zauvijek Alice", a Eddie Redmayne za najboljeg glumca za ulogu astrofizičara Stephena Hawkinga u "Teoriji svega". Najboljim sporednim glumcima proglašeni su Patricia Arquette za ulogu hrabre majke u filmu"Boyhood" te J.K. Simmons za ulogu jazz učitelja u glazbenom filmu "Ritam ludila".

Najboljim stranim filmom proglašena je poljska drama snimljena u crno-bijeloj tehnici, "Ida" redatelja Pawela Pawlikowskog o redovnici koja otkriva svoje židovsko podrijetlo i odlučuje istražiti svoje korijene. Najboljom originalnom pjesmom proglašena je "Glory" iz biografske drame "Selma" koju su na sceni izveli John Legend i reper Common. Jedan od favorita bio je i film Wesa Andersona "Hotel Grand Budapest" koji je također osvojio četiri zlatna kipića, ali u manje bitnim kategorijama: za scenografiju, kostimografiju, originalnu glazbu i šminku.

Trijumfalna večer za film "Birdman" na ovogodišnjim Oscarima (фото 1)

Trijumfalna večer za film "Birdman" na ovogodišnjim Oscarima (фото 2)

Trijumfalna večer za film "Birdman" na ovogodišnjim Oscarima (фото 3)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više