Search

U kinu je bolje uz dobar film!

I to hrvatski film...


Image: PR

Pod geslom "U kinu je bolje!" u dvorani Müller zagrebačkog kina Europa ovog su tjedna javnosti predstavljeni hrvatski filmovi koji u narednim mjesecima dolaze na kino repertoar. Riječ je o komedijama "Život je truba" Antonia Nuića, "Narodni heroj Ljiljan Vidić" Ivana-Gorana Viteza i "ZG80" Igora Šeregija

Kao što je "Zvizdan" u prvom tjednu distribucije obišao pet gradova, tako će i prvi u nizu najavljenih filmova koji stiže u kina – "Život je truba" Antonija Nuića, obići pet hrvatskih gradova. Film u distribuciju kreće 3. prosinca, a ekipa "Trube" će nakon premijere 1. prosinca gostovati u Rijeci, Daruvaru, Čakovcu, Samoboru i Bjelovaru. Film prati mladi zagrebački par – opuštenog jazz trubača Buru (Bojan Navojec) i njegovu suprugu Janu (Iva Babić) te njihove obitelji. 

Iza Nuićevog filma, na repertoar 31. prosinca stiže "najveća komedija od 1945.", "Narodni heroj Ljiljan Vidić" u režiji Ivana-Gorana Viteza. Ova komedija smještena u Drugi svjetski rat donosi priču o mladom seoskom pjesniku Ljiljanu kojeg obuzme ratni vihor te ga raznosi po ključnim mjestima naše junačke prošlosti. Ljiljan se pridružuje partizanskoj četi s odvažnim planom kako privesti rat kraju. 

Na proljeće 2016. u kina stiže i debitantski dugometražni film Igora Šeregija "ZG80". Ova navijačka komedija, svojevrsni prednastavak "Metastaza", vodi nas u Beograd krajem 80-ih godina prošlog stoljeća gdje susrećemo nešto mlađeg Krpu, Kizu, Deju, Filipa i neke nove likove koji ih prate na gostovanje Bad Blue Boysa u Beogradu. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više