Search

U ovim filmovima osim na radnju trebali biste obratiti pažnju i na soundtrack

U ovim filmovima osim na radnju trebali biste obratiti pažnju i na soundtrack

Glazba koju prepoznamo od prvih taktova

Image: PR,
screenshot

Filmska magija ne odvija se samo na zaslonu, ona se također odvija i u našim ušima. Ne govorimo samo o izvrsnom dizajnu zvuka ili vrhunskoj tehnologiji kojom se obrađuje zvuk Govorimo o glazbi. Dugo nakon što izađete iz kina, najbolji filmski zvučni zapisi ostaju nam u glavama i kao da ih ne možemo izbaciti. Ponekad samo imitiramo prepoznatljivi zvuk s obitelji i prijateljima, poput glazbe koja najavljuje početak filmova "Star Wars", a nekada određene pjesme otkrijemo baš putem filmova i one tako postaju klasici.

Takav slučaj je s filmom "Dirty Dancing" jer pjesme koje se pojavljuju na njegovom soundtracku i dan danas pjevuše i poznaju sve generacije. U novije doba, film koji je publiku oduševio svojom glazbom je definitivno "Guardians of The Galaxy Vol. 1". Čak i ako niste ljubitelji filmova o superjunacima, ako ste pogledali navedeni film morali ste pomisliti kako je riječ o svojevrsnom glazbenom uskrsnuću pjesama koje su bile iznimno popularne u prošlom stoljeću. Jedan dio uspjeha ovaj film sigurno može zahvaliti integriranoj glazbi jer je to jedna od glavnih komponenata koju su svi komentirali nakon što su ga pogledali (i to s maksimalnim oduševljenjem).

Osoba koja kao da svaki film napravi s fenomenalnom listom pjesama je Quentin Tarantino. Dovoljno je da samo čujete prve taktove "Pulp Fictiona" i svi znaju o kojem je filmu riječ. Isti učinak Tarantino je napravio s filmom "Django Unchained" jer nakon što je izašao svi su lagano pjevušili pjesmu "Freedom". Napravili smo popis nekih od omiljenih filmova čiju ćemo glazbu uvijek obožavati...

1. "Guardians of The Galaxy Vol. 1", 2014.

2. "Pulp Fiction", 1994.

3. "Dirty Dancing", 1987.

4. "Lost in Translation", 2003.

5. "The Royal Tenenbaums", 2001.

6. "Drive", 2011.

7. "Django Unchained", 2012.

8. "The Bodyguard", 1992.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više