Search

U sklopu Globalnog Filmskog Festivala We Are One uskoro ćemo na YouTubeu pratiti sjajna ostvarenja

U sklopu Globalnog Filmskog Festivala We Are One uskoro ćemo na YouTubeu pratiti sjajna ostvarenja

Urednik: BURO.

Image: PR

Jedinstveni desetodnevni događaj, u organizaciji Tribeca Enterprises i YouTubea, Globalni Filmski Festival We Are One (We Are One: A Global Film Festival), na toj će društvenoj mreži okupiti svjetsku zajednicu umjetnika kako bi publici besplatno predstavili filmove iz svih krajeva svijeta. Tijekom festivala koji će početi 29. svibnja na YouTube.com/WeAreOne bit će prikazani filmovi po izboru Međunarodnog festivala animiranog filma Annecy, Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu, BFI filmskog festivala u Londonu, Filmskog festivala u Cannesu, Međunarodnog filmskog festivala Guadalajara, Međunarodnog filmskog festivala i nagrada Macao (IFFAM), Filmskog festivala u Jerusalemu, Filmskog festivala u Mumbaiju (MAMI), Međunarodnog filmskog festivala Karlovy Vary, Filmskog festivala u Locarnu, Međunarodnog filmskog festivala u Marrakechu, Filmskog festivala u New Yorku, Međunarodnog filmskog festivala u San Sebastianu, Sarajevo Film Festivala, Filmskog festivala Sundance, Filmskog festivala u Sydneyu, Međunarodnog filmskog festivala u Tokiju, Međunarodnog filmskog festivala u Torontu, Tribeca Film Festivala, Filmskog festivala u Veneciji i drugih, kako bi publici omogućili pristup filmskim pričama iz svih dijelova svijeta, a filmskim autorima pristup globalnoj filmskoj publici.

Uvjerenje da umjetnici i stvaratelji u presudnim trenucima mogu ujediniti svijet, ohrabriti smislenu koegzistenciju i suštinski povezati ljude, ugrađeno je u DNA filmskih festivala. Globalni Filmski Festival We Are One gledateljima će omogućiti ne samo da iz nove perspektive upoznaju različite kulture, već i da direktnim donacijama pomognu lokalnim zajednicama pogođenim COVID-19 pandemijom. Sav novac prikupljen tijekom Festivala bit će doniran Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO) i lokalnim humanitarnim organizacijama u svim dijelovima svijeta.

U sklopu Globalnog Filmskog Festivala We Are One uskoro ćemo na YouTubeu pratiti sjajna ostvarenja (фото 1)

"Često govorimo da film ima jedinstvenu i snažnu moć da inspirira i ujedini ljude bez obzira na sve razlike i granice među njima, pa tako i da doprinese izlječenju svijeta", izjavila je Jane Rosenthal, glavna izvršna direktorica međunarodne medijske kompanije Tribeca Enterprises i suosnivačica Tribeca Film Festivala. "Globalni filmski festival We Are One okupit će filmske selektore, umjetnike i autore kako bi zabavili i utješili publiku širom svijeta. U suradnji s partnerima - filmskim festivalima iz svih krajeva svijeta i YouTubeom - nadamo se da ćemo svim gledateljima omogućiti da otkriju što je to što svaki filmski festival čini jedinstvenim i da spoznaju pravi značaj umjetnosti i moć filma."

"Ono što situaciju u kojoj su ljudi širom svijeta prisiljeni ostati kod kuće čini istinski jedinstvenom i inspirativnom je ljudska sposobnost da se svi ujedinimo i kao zajednica proživimo različita iskustva, a to je upravo suština ovog festivala", izjavio je Robert Kyncl, glavni poslovni direktor YouTubea. "Ljubiteljima filma tijekom deset dana festivala želimo omogućiti pristup filmovima koje su pažljivo odabrali selektori festivala koji sudjeluju u ovoj inicijativi. Nešto slično nikada nije organizirano i ponosni smo što smo dobili priliku da udomimo takav fantastičan sadržaj i besplatno ga ponudimo gledateljima diljem planete."

Globalni filmski festival We Are One održat će se u periodu od 29. svibnja do 7. lipnja, gledateljima će deset dana biti omogućen besplati pristup svim igranim, kratkim i dokumentarnim filmovima, mjuziklima, komedijama i razgovorima obuhvaćenim festivalskim programom. Detaljan festivalski program bit će predstavljen uoči početka festivala.

više