Search

Ubojito dobra zabava od sada i na kazališnim daskama

Ubojito dobra zabava od sada i na kazališnim daskama

29. rujna u zagrebačkom KNAP-u


Image: John Pavlish

Planetarno popularna komedija "Kako ubiti suprugu ili supruga bez suvišnih zašto" talijanskog autora Antonia Amurria uskoro će zaživjeti i u zagrebačkom kazalištu KNAP

Lako je pisati i govoriti o ljubavi, romantici i sretnim završecima, no što je s onom drugom stranom bračne zajednice? Odgovor na to pitanje uskoro ćemo vidjeti u kazalištu KNAP, koje je za prve dane jeseni pripremilo pravu malu poslasticu - Kako ubiti suprugu ili supruga bez suvišnih zašto na simpatičan i humorističan način opisuje nesporazume i probleme u muško-ženskim odnosima te propituje što se događa nakon sudbonosnog DA.

Ubojito dobra zabava od sada i na kazališnim daskama (фото 1)
Ova komedija prema romanima talijanskog književnika Antonia Amurria do sada je realizirana na brojnim pozornicama, a duhovito opisani verbalni okršaji u braku prepunom trzavica nasmijali su publiku diljem svijeta. Kroz priču nas vodi deset jednako zanimljivih i napornih osobnosti, odnosno deset "najopasnijih tipova supružnika na tržištu" - Maza, Cjepidlaka, Kućanica, Škrtac, Trudnica, Šlampavac, Rasipnica, Konzervativac, Rospija i Hipohondar. Dozu uvjerljivosti i sličnosti sa zbiljom daje i piščevo poznavanje i razumijevanje ženske ćudi, muških mušica te poruka predstave, za koju autor kaže da je upozorenje svima koji naivno i zaljubljeno srljaju u brak, ali i onima koji su u tu klopku već upali.

Ubojito dobra zabava od sada i na kazališnim daskama (фото 2)
 
Ulogu supruga tumači mladi zagrebački glumac Petar Atanasoski, dobitnik nekoliko nagrada za najbolju mušku ulogu te član ansambla Gradskog kazališta Žar ptica. Žensku stranu ispričat će glumica Iskra Jirsak, dobitnica prestižnih nagrada na kazališnim i filmskim festivalima od kojih valja izdvojiti Nagradu hrvatskog glumišta 2015. godine. Redatelj predstave je Boris Kovačević, koji je do sada režirao tridesetak uspješnih kazališnih djela poput "Ja tata" i "Žene su s Venere , a muškarci s Marsa", te velik broj radio drama, televizijskih reklama i manifestacija, a od 2009. voditelj je kazališta KNAP. Premijerna izvedba održat će se 29. rujna.

Ubojito dobra zabava od sada i na kazališnim daskama (фото 3)

Zaljubljeni ste, u braku ili o njemu (tek) razmišljate? Primite svoju dragu ili dragog za ruku, odvedite ih u KNAP i provjerite na licu mjesta vrijedi li i za vas drevna misao naših starih: Što nas ne ubije, možda nas zbliži.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više