Search

Ultimativni filmovi koje ovog ljeta morate staviti na popis za gledanje

Ultimativni filmovi koje ovog ljeta morate staviti na popis za gledanje

Odabrali smo sedam naslova stvorenih za opuštene ljetne večeri ili gledanje u društvu

Tekst: L.L.


Image: IMDB

Osim klasika poput Briljantina, Prljavog plesa i Ralja te neponovljivih ostvarenja s glumačkom ekipom kao što su Freddie Prince Jr., Jessica Biel, Lindsay Lohan i Sarah Michelle Gellar, na filmsku su scenu stupila neka nova lica te su stvoreni novi hitovi idealni za tople ljetne večeri. Bez obzira gledate li filmove u krevetu pod klimom ili na otvorenom u društvu omiljenih osoba, ovih sedam prijedloga uvijek će biti dobra ideja.

Midsommar

Apsolutni hit 2019. godine, film "Midsommar", na prvu se čini kao klasična drama koja u sredinu zbivanja stavlja ljubavni par u pokušaju spašavanja svoje dugogodišnje veze. Zajedničkim odlaskom u Švedsku, priča poprima sasvim drugu dimenziju te se glavni likovi zateknu usred tradicionalnog obreda koji se ubrzo pretvara u iznimno traumatično iskustvo. "Midsommar" je pokupio brojne pohvale, a u vezi običaja prikazanih u filmu oglasila se čak i švedska vlada. Ipak, svijet o filmu ne prestaje pričati, a upravo je ovo ljeto idealna prilika da ono što je trebala biti romantična priča o ponovnom spajanju, doživite na jedan posve drugačiji način.

 

 

The Way Way Back

Doza drame pa doza humora, u filmu "The Way Way Back" upakirane su u jednostavan format koji istovremeno tjera na razmišljanje, ali i opušta. Sa sjajnom glumačkom postavom kao što su Toni Collette, Steve Carrel i Sam Rockwell, priča govori o dječaku koji ljeto provodi s majkom i njezinim novim partnerom te zabavu pronalazi u vodenom parku gdje upoznaje menadžera Owena pa naizgled dosadno ljeto pretvara u neočekivanu avanturu. "The Way Way Back" idealan je izbor za one večeri kada vam se ne da baš ništa osim pogledati dobar film nakon kojeg ćete lakše zaspati.

 

500 Days of Summer

Ako još uvijek niste uspjeli baciti oko na ovaj, sada već, romantični klasik iz 2009. godine u kojem glavne uloge igraju Zooey Deshanel i Joseph Gordon-Levitt, možda je ovo ljeto upravo pravo vrijeme za to. Pripremite kokice, zavalite se u fotelju i bacite se na gledanje jednog od najpopularnijih romantičnih ostvarenja unatrag deset godina. Sve što trebate znati jest da film prati Toma i Summer, njihovu ljubavnu priču koja se pretvara u 500 dana sjećanja nakon što Summer bez logičnog objašnjenja napušta Toma te kako ćete vjerojatno pustiti i pokoju suzu.

 

Wine Country

"Wine Country" je jedna od onih ljetnih komedija za koju će vam potrebna biti tek jedna ili dvije najbolje prijateljice te boca dobrog vina, a sve što ćemo vam reći jest da film prati grupu prijateljica u najboljim godinama na putovanju života. Dobra doza vina, smijeha i klasičnih odraslih problema dio su njihovog putovanja, a s Amy Poeher i Tinom Fey u glavnim ulogama, vjerujte, film nikako ne može biti loš.

 

Little Miss Sunshine

Još jedan klasik kada su u pitanju ljetni filmovi svakako je i "Little Miss Sunshine". Na prvu lagan film koji se guta u trenutku, na drugu film o kojem se razmišlja i koji donosi važne životne poruke. Odrasli i djeca, njihov odnos i poimanje svijeta zapetljani su u priču oko odlaska na natjecanje ljepote najmlađeg člana obitelji, simpatične Olive Hoover. Ovaj film također bi vas mogao natjerati da pustite koju suzu, ali i preispitate vlastita životna uvjerenja.

 

Fyre

Volite li se ipak udubiti u dobar dokumentarac, "Fyre" je prava ljetna poslastica koja će vas prikovati za male ekrane. Kako je nastajao najveći festival na svijetu koji se zapravo nikada nije dogodio, koju je ulogu u organizaciji imao svjetski poznati reper Ja Rule i kako je cijela stvar završila, otkrit ćete u dokumentarcu u trajanju od sat i pola. Uzbudljiv, pomalo nevjerojatan i idealan za raspravu, ovaj je film stvoren za ekipno gledanje za vrijeme ljetnih večeri.

 

Okja

Lagan i opuštajuć film s važnom porukom prati priču jedne odlučne djevojčice Mije i Okje, ogromne životinje i Mijinog najboljeg prijatelja. Radnja je smještena u Južnu Koreju i govori o nasilnom uništavanju ovog neobičnog, ali iskrenog prijateljstva u korist američke multinacionalne korporacije. Djevojčica snažna srca i još snažnije volje, očekivano, ne želi napustiti Okju te se baca u potragu za svojim najboljim prijateljem. Što slijedi, otkrit ćete tek kada pogledate ovu toplu dramu.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više