Search

Večer legendarnih kratkometražnih hrvatskih filmova... O, da...

Večer legendarnih kratkometražnih hrvatskih filmova... O, da...

U zagrebačkom MM centru


Image: Facebook,
PR

Filmovi Ante Babaje, Vlade Kristla, Ivana Ladislava Galete i drugih ovog četvrtak u MM centru...

U četvrtak, 21. siječnja, u zagrebačkom MM centru na programu "Kratkih slika" možete pogledati klasike hrvatskog kratkometražnog filma, kao i dojmljiva suvremena ostvarenja, od Vlade Kristla, Ante Babaje preko Ivana Ladislava Galete do Gorana Škofića, Josipa Žuvana, Darka Vidačkovića i Lale Raščić. Vođeni kriterijem naglašene kreativnosti i zaigranosti u filmskom postupku prikazivat će se sedam kratkometražnih filmova nastalih u rasponu od pedesetak godina.

Program počinje u 19:30, ulaz je besplatan, a više informacija potražite na www.sczg.unizg.hr ili ovdje.

Večer legendarnih kratkometražnih hrvatskih filmova... O, da... (фото 1)

Animirani film "Don Kihot" (1961.) dobitnik glavne nagrade na jednom od najznačajnijih svjetskih festivala kratkometražnog filma u Obernhausenu, srušio je sve konvencije klasične animacije kroz priču o hrabrom vitezu koji se srcem i maštom bori protiv neprijatelja, baš kao što je to i činio i autor filma, Vlado Kristl, jedan je od velikana hrvatske avangarde i pionir Zagrebačke škole animiranog filma.

Večer legendarnih kratkometražnih hrvatskih filmova... O, da... (фото 2)

Stilizirani igrani film "Pravda" (1966.) Ante Babaje smatra se vrhuncem njegova igrano-eksperimentalnog opusa, dok Ivan Ladislav Galeta, jedan od najznačajnijih europskih multimedijalnih umjetnika i dugogodišnji voditelj MM centra, u radu "Ping-pong" (1976. – 1978.) eksperimentira s istraživanjem ljudske percepcije.

"Ping-pong"

Od suvremenih ostvarenja prikazujemo radove: "Pilot 01" (r. Goran Škofić), "17 stories" (r. Lala Raščić), "Fliper" (r. Darko Vidačković) i "Nebitno" (r. Josip Žuvan).

Related articles

Buro 24/7 Selection

više