Search

Veliki povratak Sharon Stone

Veliki povratak Sharon Stone

Tekst: BURO.


Kada je čula da će za novu ulogu na ramenu nositi majmuna koji joj se penje na glavu u svakoj sceni, mislila je da se netko šali s njom i da će od nje napraviti jeftinu senzaciju o kojoj će svi pričati. Pokušala ga je zamijeniti s nekom opasnijom životinjom, no Ryan Murphy, tvorac serije Ratched je bio neumoljiv i tražio je da je majmun prati u stopu, jer upravo je tu ulogu napisao samo za nju - Sharon Stone.

Veliki povratak Sharon Stone (фото 1)

Nije ovo prvi put da se ova karakterna diva vraća na male ekrane nakon moždanog udara koji je doživjela 2001. godine, kada je u potpunosti izgubila moć govora i kada joj je beskompromisni Holivud rekao zbogom. Poznata glumica koju svi neopravdano i isključivo pamte po nekoliko sekundi križanja nogu u policijskoj stanici, u filmu iz 1992. godine “Sirove strasti”, povratila je svoju snagu s provokativnom ulogom u zanimljivom projektu Stevena Soderbergha „Mosaic“ koji su obožavatelji mogli pratiti i putem aplikacije na telefonu. Nitko nije očekivao da će jedna tako nepretenciozna serija u HBO produkciji proći zapaženo te mnogi nisu ostali iznenađeni kada se njeno ime našlo na casting listi još jednog potencijalnog best sellera „Ratched“.

Veliki povratak Sharon Stone (фото 2)

Prazna priča puna bizarnih detalja

Na prvi pogled ova uopće nije bila loša ideja. Priča o zloj medicinskoj sestri u psihijatrijskoj bolnici u Oregonu obećavala je milijunsku gledanost, što je na kraju i postigla. Tvorci ove serije poznati su po svojoj ekstravagantnoj prirodi koja je sklona pretjerivanju što im je omogućilo da stvore glamurozni lik konvencionalno lijepe žene s frizurom iz 40-ih, i fantastičnom art direkcijom koja podsjeća na ispolirani set iz modnog magazina. Njihov stil sklon nasilju i eksplicitnim scenama užasa, ako je vjerovati strogim kritičarima, ovaj je put podbacio. Međutim sve mane ovog uspješnog formata učinile su to da neke sporedne uloge poput one koju tumači Sharon Stone, zasjaju u punom sjaju i potencijalno pokupe sve lovorike serijala. Sada s već 62 godine, Sharon Stone je prešla u kategoriju karakterne glumice i napokon može odahnuti i maknuti se od imidža seksi ledene plavuše. Kako sama priznaje, što više stari, njene bore bolje izgledaju na manjem TV ekranu, nego na kino platnu.

Veliki povratak Sharon Stone (фото 3)

Diamonds are a girl’s best friend

Dosad nije radila s Murphyjem, ali ju je Ratched privukao kao scenarij u trenutku kada je shvatila da treba dobiti ulogu Lenore Osgood, majke koja je patološki zaljubljena u svog osvetoljubivog sina. Nevjerojatno je koliko se Stone dobro snalazi u žanru napete melodrame. Njena pojava u ambijentu psihijatrijske bolnice, škripavih motelskih soba, ali i poznatog Beverly Hills imanja „Dawnrdige“, čine da serija bude upamćena po toj izvanrednoj lepezi bizarnih likova kao što je njen. Glamurozan život, dijamanti i krzno postali su na neki način sinonim njenog lika još otkako bila nominirana za nagradu Oscar za film „Casino“ . Stone jednostavno zna kako se ulazi u kadar i kako se iz njega izlazi.

Veliki povratak Sharon Stone (фото 4)

Zanimljivo je da su nedavno krenuli tračevi kako producenti filma Seks i Grad razgovaraju sa Stone o potencijalnoj ulozi Samanthe. Sjetit ćemo se da je Kim Cattrall izjavila da se nikada ne vraća na set ili u društvo Sarah Jessice Parker. Ovo bi bio revolucionaran obrt u svijetu pop kulture, ali i još jedna mogućnost da se jasno pokaže da žene u ozbiljnim godinama mogu igrati izazovne uloge i da to ne znači da su plodno tlo za površna tumačenja.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više