Search

Zagrebačko mjesto originalnih suvenira

Zagrebačko mjesto originalnih suvenira

Suvenirnica u Hrvatskom narodnom kazalištu


Image: Ivan Pavlish

Ukoliko ste u potrazi za zanimljivim poklonom predlažemo da posjetite suvenirnicu Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. I ne, ona nije samo za ozbiljne kulturnjake!

Jer već dugo zagrebački HNK nije rezerviran samo za "ozbiljnu" kulturu. Pogotovo kada svoju ponudu suvenira odluče proširiti kreativnim idejama koje potpisuju vrhunski hrvatski dizajneri. Tada znate da ste dobili nešto originalno i maštovito. Još povodom 150 obljetnice kazališta 2010. godine u suradnji s agencijom Bruketa & Žinić stvorena je slavljenička serija suvenira s glavnim arhitektonskim kazališnim motivom anđelčićem. Šalice, blokove, kišobrane i druge predmete s otisnutim simbolom još uvijek možete nabaviti u suvenirnici. Uspješna suradnja s hrvatskim dizajnerima nastavila se s odličnim dizajnerskim duom Šesnić i Turković koji potpisuju dizajn nekoliko kolekcija proizvoda inspiriranih kazališnim uspješnicama te cijelom kolekcijom za balet.

Zagrebačko mjesto originalnih suvenira (фото 1)

Tu su motivi simpatičnog vojnika iz "Orašara" na torbama, majicama, dječjem kišobranu i USB stickovima, božićna kolekcija "Shakespeare" te cijela baletna kolekcija za djecu koja uključuje proizvode poput kajdanki, baletnih početnica, vrećica za baletne papučice sa simpatičnim ilustracijama. Dio ove kolekcije je i posebna torba-prostirka dizajnerice Danijele Štambuk koja je za svoj uradak osvojila i prvu nagradu na Međunarodnom sajmu obrtnika u Zagrebu 2011. kao najinovativniji proizvod.

Zagrebačko mjesto originalnih suvenira (фото 2)

Kako ne bismo dalje nabrajali, predlažemo vam da posjetite suvenirnicu Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu i potražite zanimljiv i svakodnevno praktičan poklon, koji će u sebi sadržavati djelić kazališne kulture, ali i maštovite originalnosti.

Zagrebačko mjesto originalnih suvenira (фото 3)

Zagrebačko mjesto originalnih suvenira (фото 4)

Zagrebačko mjesto originalnih suvenira (фото 5)

Zagrebačko mjesto originalnih suvenira (фото 6)

Zagrebačko mjesto originalnih suvenira (фото 7)

Zagrebačko mjesto originalnih suvenira (фото 8)

Zagrebačko mjesto originalnih suvenira (фото 9)

Zagrebačko mjesto originalnih suvenira (фото 10)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više