Search

Zahvaljujući ovim filmovima \"otputovat ćete\" na najljepše europske plaže

Zahvaljujući ovim filmovima "otputovat ćete" na najljepše europske plaže

Tekst: BURO.

Image: BURO.

Ni sami nismo znali koliko možemo biti kreativni u pronalaženju načina da se na tren zamislimo na drugoj lokaciji na svijetu, i to čitajući ne baš optimistične vijesti o budućnosti industrije putovanja. No, dišemo duboko i nadamo se najboljem mogućem ishodu. U pauzama listamo knjige koje nas teleportiraju na predivne destinacije ili pustimo neki od filmskih klasika u kojima je mjesto u kojem je sniman film, podjednako bitno kao i protagonisti. Ovo su naša top tri filma različitih generacija koje, osim što spaja činjenica da je riječ o odličnim ostvarenjima, spaja i to da su svi snimani na najljepšim mediteranskim lokacijama. Predlažemo da ih ponovo pogledate i upijete tu atmosferu ispunjenu suncem i morem, ali za svaki slučaj dodajmo i bonus, hotele baš na ovim mjestima, u kojima možete osjetiti originalnu filmsku atmosferu.

"TALENTIRANI GOSPODIN RIPLEY"

Zahvaljujući ovim filmovima "otputovat ćete" na najljepše europske plaže (фото 1)

ISCHIA

Zahvaljujući ovim filmovima "otputovat ćete" na najljepše europske plaže (фото 2)

Tko može da zaboraviti legendarne scene trojca koji čine Matt Damon, Jude Law i Gwyneth Paltrow? Triler koji je Patricia Highsmith napisala 1955. godine, 44 godine kasnije pretvoren je u ogroman filmski hit, što zbog talentirane ekipe, što zbog prelijepih scena koje su ovom filmu osigurale spominjanje kad god se priča o vizualno maestralno snimljenim kadrovima. Redatelj Anthony Minghella je za snimanje odabrao dva otoka u Napuljskom zaljevu - Procidu i Ischiju. Ako poželite sličnu talijansku avanturu (samo bez sulude opsesije i opasnih igara) bookirajte boutique hotel Botania Relais&Spa koji nudi smještaj u duhu stare Italije. Šarmantni kič elementi jednostavno idu uz šareni otok ispunjen bogatom vegetacijom. Hotel se inače otvara svake godine u travnju, ali to 2020. nije slučaj. Ipak, gledamo sve s vedrije strane, ostaje dovoljno vremena da kroz ponovo gledanje gospodina Ripleya osmislite i stylinge u istinskom Bella Italia stilu.

"SMRT U VENECIJI"

Zahvaljujući ovim filmovima "otputovat ćete" na najljepše europske plaže (фото 3)

VENECIJA

Zahvaljujući ovim filmovima "otputovat ćete" na najljepše europske plaže (фото 4)

Venecija je idealna lokacija za snimanje jer se tamo odjel scenografije, može i malo opustiti - ovaj grad izgleda kao da je ispao iz filma! Talijansko-francuski film "Smrt u Veneciji" iz 1971. godine završava smrću glavnog protagonista Gustav von Aschenbacha (kojeg glumi Dirk Bogarde) od posljedica epidemije kolere. Začudo, svi filmovi koji se bave sličnom tematikom ovih dana bilježe porast gledanosti, pa izgleda da je dobar trenutak i za ponovno gledanje ovog klasika. "Smrt u Veneciji" snimljen je po istoimenom kratkom romanu Thomasa Manna. Opisi Venecije u samom romanu su inspirativni, ali kada dodate dimenziju pokretnih slika, vrlo brzo ćete se udubiti u ovu priču o opčinjenosti. Zaplet je smješten u Grand Hotel des Bains, na plaži, koji je  pretvoren u zgradu sa stanovima. No, jednako grandiozan je renovirani hotel Excelsior Venice Lido Resort na venecijanskoj rivijeri u kojem možete rezervirati jednu od elegantnih soba u klasičnom stilu. Plus, baš se u ovom hotelu održava se filmski festival - kultno mjesto za ljubitelje sedme umjetnosti.

"SHIRLEY VALENTINE"

Zahvaljujući ovim filmovima "otputovat ćete" na najljepše europske plaže (фото 5)

MIKONOS

Zahvaljujući ovim filmovima "otputovat ćete" na najljepše europske plaže (фото 6)

Postoji li bolje mjesto na kojem možete ponovno pronaći sebe od blistavog grčkog otoka Mikonosa? Teško. Tako se i domaćica porijeklom iz Liverpoola, glavna protagonistica filma "Shirley Valentine", snimljenog 1989. godine baš na plaži tog otoka, zapitala što se dogodilo s njezinim životom i zašto je toliko stagnirala u prethodnim desetljećima. Plaža na kojoj je snimljena čuvena scena je Agios Ioanis. Budući da u trenutku kada je film sniman, Mikonos još uvijek nije postao hot spot za turiste, sada je ova plaža znatno popularnija. Zato vam predlažemo da, ako vam je potrebno nekoliko dana sabiranja misli, izaberete izdvojenu lokaciju (na otoku još uvijek postoje oaze mira), a kao idealna lokacija nameće se dizajnerski hotel The Wild by Interni, smješten iznad male uvale čija plaža je privatna i stavljena je na raspolaganje gostima hotela. Iskreno, ovo je jedno od onih mjesta zbog kojih frenetično provjeravamo Booking u (uzaludnoj) potrazi za promo akcijama. Svi smo mi pomalo Shirley.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više