Search

Zanimljivi filmski naslovi na ovogodišnjem Tribeca festivalu

Zanimljivi filmski naslovi na ovogodišnjem Tribeca festivalu

7 filmova koji će zasigurno zainteresirati mnoge

Image: Buro247.ru

Jučer je počeo Tribeca filmski festival iz čijeg bogatog programa izdvajamo 7 zanimljivih naslova

Međunarodni filmski festival Tribeca započeo je jučer svoje 12. izdanje. Kao i svake godine u konkurenciju je ušlo više od 100 filmova, igranih i dokumentarnih, a mi smo odabrali neke od favorita sa zvjezdanim glumačkim postavima koji bi mogli pretendirati na glavne nagrade po izboru žirija ili publike.

Palo Alto

Palo Alto

"Palo Alto" snimljen je prema knjizi kratkih priča Jamesa Franca. Ekranizirala ju je Gia Coppola, inače vrlo dobra Francova prijateljica, a radnja se vrti oko srednjoškolskog profesora (James Franco) koji se zaljubljuje u svoju studenticu (Emma Roberts). Iako je film premijerno prikazan još u kolovozu prošle godine, mnogima je novost, a sudeći po Francovoj svestranosti u svijetu kulture, film zasigurno nosi određene kvalitete.

5 to 7

5 to 7

Afera mladog muškarca (Anton Yelchin) sa ženom diplomata (Berenice Marlohe) koja se uglavnom odvija samo između 5 i 7 sati poslijepodne, dovodi ga u konflikt s njegovim roditeljima (Glenn Close i Frank Langella), ali to ne sprječava mladi par da dalje produbljuju svoju ljubav. Sve do trenutka kada on više nije zadovoljan s vezom koja ima ograničeno trajanje. Ova topla romantična komedija o ljudskim odnosima mogla bi se svidjeti mnogima, tim više što je za nju zaslužan Victor Levin koji stoji iza serije "Muškarci s Madisona".

Love is Strange

Love is Strange

Dugogodišnji partneri John Lithgow i Alfred Molina odlučuju ozakoniti svoju vezu, a u trenutku kada katolička škola u kojoj Molinin lik radi kao profesor glazbenog za to saznaje - on dobiva otkaz. Nakon toga su prisiljeni prodati zajednički stan i biti odvojeni u stanovima prijatelja dok si ne priušte ponovno ujedinjenje. Režiser Ira Sachs humanizira ovu vruću tematiku, ali na način koji je svakodnevan, pristupačan, bliži srcu, a time i tragičniji.

Chef

Chef

Scenarist, režiser i glavni glumac Jon Favreau nalazi se u ulozi chefa koji nakon otkaza mora početi od samog početka - u ovom slučaju kupnjom kamiončića i prodajući hranu direktno s njega. Putem mora izgladiti i odnose s bližnjima među kojima su likovi koje utjelovljuju Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Sofia Vergara, Dustin Hoffman, John Leguizamo, Bobby Canavale i drugi. Ako vam se sviđa takav glumački postav - ovaj film je za vas.

Night Moves

Night Moves

Glavni likovi u ovom filmu su zaštitnici okoliša u čijim ulogama su mladi i uvijek zanimljivi Dakota Fanning te Jesse Eisenberg. Dakota koju na ekranima pratimo od uistinu malih nogu, postaje sve poznatija po svojim izborima indie filmova u kojima želi glumiti te iako oni ne postižu basnoslovne svote na svjetskim kino blagajnama (izuzev "Sumrak sage"), uvijek su kvalitetna filmska postignuća. Jesse se također profilira u nekim interesantnim radovima tako da ćemo sa zanimanjem pratiti kako ovaj mladi par funkcionira na platnu.

Third Person

Third Person

James Franco se ove godine pojavljuje u još jednom filmu. To je "Third Person" Paula Haggisa koji prati tri dramatične i povezane ljubavne priče smještene u tri različita grada - New York, Pariz i Rim. Zvjezdani postav uključuje Milu Kunis, Oliviju Wilde, Liama Neesona, Adriana Brodyja i Kim Basinger, a samo to je dovoljno da vas zaintrigira radnja filma.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više