Search

Završili ste “Squid Game” i ne znate što sada gledati? Bacite oko na naše prijedloge

Završili ste “Squid Game” i ne znate što sada gledati? Bacite oko na naše prijedloge

Tekst: BURO.


Slobodno možemo reći da je "Squid Game" postao novi "Game of Thrones". Čak i ako vam možda nije bio prvi naslov na must watch listi, niste ga mogli izbjeći. Ako ste počasni dio ekipe koja čini ovu seriju najgledanijom na Netflix platformi i ako ste u potrazi za sličnim sadržajem nakon završene 9. epizode, čekirajte naslove koje možete sad gledati.

KINGDOM

Završili ste “Squid Game” i ne znate što sada gledati? Bacite oko na naše prijedloge (фото 1)

Ako ste voljeli "Game of Thrones" sigurni smo da će vam se svidjeti i ovaj korejski dragulj. Zapravo, u pitanju je mješavina spomenutog naslova i serije "Walking Dead". Standardno možete očekivati scene od kojih se diže kosa na glavi, akciju i dramu isprepletane do besvijesti. Vidjet ćete sve - od samurajskih borbi do masovne destrukcije.

EXTRACURRICULAR

Završili ste “Squid Game” i ne znate što sada gledati? Bacite oko na naše prijedloge (фото 2)

U duhu korejskih naslova, na našoj listi nalazi se i "Extracurricular". Radnja se vrti oko posvećenog i izvanrednog učenika srednje škole. Kako bi mogao upisati željeni fakultet, on pokreće biznis koji je, pokazat će se, mračan i nemoralan, ali kojim se protagonist, opravdavajući ga svojim potrebama, pravda i nastavlja se njime baviti. Pitanje je samo do kuda će ga to dovesti.

DEATH PARADE

Završili ste “Squid Game” i ne znate što sada gledati? Bacite oko na naše prijedloge (фото 3)

"Death Parade" je naslov koji biste možda trebali pogledati i prije serije "Squid Game". U pitanju je anime isprepletan brojnim moralnim dilemama. Radnja je smještena u misterioznoj kuli u kojoj se nalazi gomila barova u kojima umjesto barmena rade arbitri koji posjetioce šalju u raj ili pakao. Plot twist: Ljudi koji posjećuju barove ne znaju da su mrtvi.

BLACK MIRROR

Završili ste “Squid Game” i ne znate što sada gledati? Bacite oko na naše prijedloge (фото 4)

"Black Mirror" je od serije, koju smo prije par godina u nevjerici gledali s obješenom vilicom i nadali se da nas kandže zastrašujuće tehnološke budućnosti neće ščepati, tako brzo u međuvremenu postao dio naše svakodnevice. Nakon premotavanja filma u danas i ovdje, stvari se ipak jesu prilično brzo odigrale, a svaka sličnost naše sve jezivije stvarnosti sa serijom je sve manje upitna i daleka.

ALICE IN BORDERLAND

Završili ste “Squid Game” i ne znate što sada gledati? Bacite oko na naše prijedloge (фото 5)

"Alice in Borderland" možemo promatrati kao svojevrsni nastavak serije " Squid Game", s tim da je ovdje glavni izazov u rješavanju problema, a ne u samom natjecanju s drugima. U pitanju je japanska serija na Netflix platformi, a priča prati entuzijastičnog igrača video-igara i njegove prijatelje koji se na krajnje misteriozan način zatiču u paralelnom Tokiju gdje pokušavaju iznaći načine da prežive - ponovo u svijetu girica.

3%

Završili ste “Squid Game” i ne znate što sada gledati? Bacite oko na naše prijedloge (фото 6)

Totalitaristički režim, gomila dvadesetjednogodišnjaka i jedna šansa da od siromaštva pobjegnu na rajski otok među imućne i ostvarene, makar u onom materijalnom smislu. Da bi u tome uspjeli, moraju biti izabrani, a od toga ih dijeli gomila testova - od jednostavnih intervjua, preko halucinacija do rješavanja lažnih zločina.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više