Search

Završio Tribeca Film Festival, a nagrađeni su...

Završio Tribeca Film Festival, a nagrađeni su...

U New Yorku


Image: buro247.ru,
screenshot

Ovogodišnje festivalsko izdanje predstavilo je preko 100 filmova nezavisne produkcije od kojih su 74 kratkometražna, a prikazane su i 77 svjetske premijere kao i 42 redateljska debija

Već 15. po redu izdanje Tribeca Film Festivala 24. travnja došlo je svom kraju te donijelo niz filmskih uspješnica na koje vrijedi obratiti pažnju. Inače, ovaj filmski festival, koji je pokrenut 2001. godine u New Yorku, čiji su osnivači Jane Rosenthal, Robert De Niro i Craig Hatkoff i ove je godine prikazao gomilu filmova nezavisne produkcije - preko 100 filmova, 74 kratkometražna, čak 77 svjetskih premijera, ali i 42 redateljska debija.

Završio Tribeca Film Festival, a nagrađeni su... (фото 1)

Top nagrade su u ovogodišnjem izdanju Tribece otišle redateljskom debitantskom američkom  uratku "Dean" Demeterija Martina, kao i dokumentarcu "Do Not Resist", ali i internacionalnom uratku "Junction 48" Udija Alonija, ljubavnoj priči između dvoje palestinskih hip-hop umjetnika koji su svoju muziku iskoristili za borbu protiv socijalne nepravde.

Završio Tribeca Film Festival, a nagrađeni su... (фото 2)

Zapažena glumačka ostvarenja ostvarili su Dominic Rains u "The Fixer", Meckenzie Davis u "Always Shine", Alan Sabbagh u "The Tenth Man" i Radhika Apte u "Clean Shaven". Nagradni financijski fond ove je godine iznosio 155.000 američkih dolara, a prepoznati filmovi, kao i oni ostali, nastavljaju svoje putovanje po drugim filmskim festivalima. Kompletnu listu nagrađenih pronađite ovdje.

Završio Tribeca Film Festival, a nagrađeni su... (фото 3)Završio Tribeca Film Festival, a nagrađeni su... (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više