Search

ZFF gostuje u omiljenom ljetnom kinu pod zvijezdama

ZFF gostuje u omiljenom ljetnom kinu pod zvijezdama

Na velikom platnu Ljetne pozornice Tuškanac

Image: Promo

Od ponedjeljka, 17. srpnja do nedjelje, 23. srpnja na Ljetnoj pozornici Tuškanac gostuje Zagreb Film Festival

Dok iščekujemo nadolazeće izdanje ZFF-a (koje će se održati od 11. do 19. studenog 2017.), prikazat će se nekoliko vrhunskih izdanja iz distribucije umjetničke organizacije Zagreb Film Festival, i to u jedinstvenom noćnom ambijentu ljetnog kina, u neposrednoj blizini šumovitog osvježenja Dubravkinog puta. Program gostujućih ZFF-ovih filmova uključuje lepršavu francusko-islandsku komediju "Projekt: Zajedno"  koja prati ljubavne (ne)zgode sramežljivog Samira koji se zaljubi u instruktoricu plivanja Agathu, a tu su i švicarsko-francuski animirani hit "Moj život kao Tikvica" kojem je za dlaku izmaknuo Oscar, kao i gorko-slatka češka humorna drama o suočavanju sa smrću "Kućna njega", te zabavan obiteljski film "Novi klinac" koji pruža svjež i šarmantan pogled na noćnu moru svih tinejdžera - biti novi klinac u razredu. 

Publika će moći uživati i u filmu "Najsretniji dan u životu Ollija Mäkija", istinitoj priči o finskom boksaču koji se zbog ljubavi odrekao slave, te u belgijskoj drami "Nakon ljubavi" redatelja Joachima Lafossea, neumoljivoj i inteligentnoj studiji narušenog ljudskog odnosa, ispričanoj s puno empatije i humora. A ukoliko ljetne temperature postanu neizdržive, filmsko osvježenje donijet će nekonvencionalni portret slavnoga čileanskog pjesnika i nobelovca ("Neruda") koji potpisuje najhvaljeniji latinoamerički redatelj današnjice Pablo Larrain.

ZFF gostuje u omiljenom ljetnom kinu pod zvijezdama (фото 1)

Nerudu otkrivamo kao strastvenog ljevičara koji, zbog sukoba s dominantnom politikom, postaje progonjen u vlastitoj domovini. U naslovnoj je ulozi poznati čileanski glumac Luis Gnecco, a inspektora koji opsesivno traga za Nerudom tumači Gael Garcia Bernal. Raspored možete pronaći ovdje, a ulaznice po cijeni od 25 kn možete nabaviti od 10. srpnja na blagajni kina Europa, Varšavska 3 i od 17. srpnja na blagajni Ljetne pozornice Tuškanac, Dubravkin put b. b. (sat i pol uoči početka projekcije).  

Related articles

Buro 24/7 Selection

više