Search

Znate li koji su neki od najkontroverznijih filmova svih vremena?

Znate li koji su neki od najkontroverznijih filmova svih vremena?

I danas su tema brojnih rasprava


Image: PR,
screenshot

Filmovi nisu nikada jednoznačno prihvaćeni od strane kritike i javnosti, a neki od njih znaju izazvati i brojne kontroverze zbog tema koje prikazuju

Kontroverzi u filmskom svijetu nikada ne nedostaje. Bilo da je riječ o samim glumcima i ljudima koji su uključeni u stvaranje filma te njihovom ponašanju ili kada je u pitanju tematika koju određeni filmovi problematiziraju u svojim radnjama. Znate li za sve probleme koji su se vezali uz film "Last Tango in Paris" u kojem glumi Marlon Brando? Naime, on je optužen zbog tog filma za silovanje glumice koja mu je u filmu bila ljubavna partnerica, a i sama javnost je bila zgrožena prikazom scene analnog seksa.

Film "The Dreamers", istog redatelja Bernarda Bertoluccija, bio je također kontroverzan jer je prikazao pomalo incestuozan odnos između brata i sestre te čudnovatu ljubav između troje mladih ljudi. "The Passion of the Christ" Mela Gibsona je također izazvao brojne kontroverze zbog prema nekima previše realističnih scena prikazu Kristove muke, a "Requiem for a Dream" šokirao je javnost jer su po prvi puta prikazane ekstremnosti u koje su ljudi spremni zaći zbog svoje ovisnosti o drogi. Kako god da okrenemo, umjetnost je tu da provocira i progovara o temama koje se inače ne mogu prikazati u ni jednoj drugoj sferi ljudskog djelovanja. Mi smo odabrali one filmove koji su izazvali burne reakcije, ali su istovremeno i vrhunska ostvarenja svjetske kinematografije.

"Blue Valentine", 2010.

"The Dreamers", 2003.

"Requiem for a Dream", 2000.

"Last Tango In Paris", 1972.

"The Passion of the Christ", 2004.

"Blue is The Warmest Colour", 2013.

"Nymphomaniac: Vol.I", 2013.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više