Search

Zrinka Cvitešić u Zagrebu promovirala novi film

Zrinka Cvitešić u Zagrebu promovirala novi film

Premijera filma "Najljepša je zemlja moja"


Image: John Pavlish

Na programu zagrebačkog kina Europa ovog mjeseca pogledajte njemačko-srpsko-hrvatsku koprodukciju "Najljepša je zemlja moja" Michaele Kezele u kojoj glavnu ulogu tumači Zrinka Cvitešić

Trenutno najuspješnija i najzaposlenija hrvatska glumica, Zrinka Cvitešić nakratko je posjetila Zagreb. Razlog tome bila je zagrebačka premijera filma "Najljepša je zemlja moja" u kojoj Zrinka, uz njemačkog glumca hrvatskog podrijetla Mišela Matičevića, igra glavnu žensku ulogu. Ovo je je filmska priča je o ljudima na Kosovu 1999. To je priča o nemogućoj ljubavi, o izgubljenom djetinjstvu i nevidljivom neprijatelju koji još dugo nakon rata odnosi svoje žrtve.

Režiju i scenarij filma potpisuje njemačka filmašica hrvatskog podrijetla Michaela Kezele, kojoj je ovo debitantsko dugometražno ostvarenje. "Najljepša je zemlja moja" hrvatsku je premijeru imao ljetos na 60. Festivalu igranog filma u Puli, gdje ga je Žiri mladih filmofila proglasio najboljim u Sekciji manjinskih koprodukcija. Film je obišao filmske festivale diljem svijeta, te je uz brojne nominacije, osvojio i nagradu Bavarian Film Award za najbolju mladu redateljicu.

Zrinka Cvitešić u Zagrebu promovirala novi film (фото 1)

Simpatična Zrinka je ovom prilikom izjavila kako joj je ovo najdraža uloga u karijeri, što zbog odlične suradnje nje i redateljice Kezele, što zbog energije u internacionalnoj produkciji gdje različitosti među glumcima svakome donesu novo neprocjenjivo iskustvo. Film možete pogledati u kinu Europa u čijoj će dvorani Müller ostati na redovnom programu do kraja mjeseca, a u galeriji fotografija pogledajte tko se sve pojavio na premijeri.

Matija Vuica

Krešimir i Ana Dolenčić

Saša Joković i Robert Sever

Lana Barić

Ozren Grabarić

Inja i Frano Mašković

Igor Galaš

Alma Vukičević

Zrinka Cvitešić u Zagrebu promovirala novi film (фото 2)

Zrinka Cvitešić u Zagrebu promovirala novi film (фото 3)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više