Search

5 nadolazećih albuma koje jedva čekamo poslušati

5 nadolazećih albuma koje jedva čekamo poslušati

Što nas sve očekuje?

Tekst: E.G.


Image: Buro247.ru,
Instagram

Ljubitelji dobre glazbe će ove godine imati cijeli niz razloga za veselje

Mnogi glazbenici danas s velikim oprezom pričaju o svojim budućim kreativnim planovima, sadržaju albuma ili datumu izlaska nove pjesme ili spota. Digitalno doba je uz sve svoje blagodati došlo i s nekim problemima, pa tako danas kao poznati umjetnik nužno morate voditi računa da maksimalno zaštite svoj rad od silnih pirata kojima je u interesu da ga na internet postave što prije. Iako nemamo sve informacije, već sad možemo reći kako će godina pred nama biti godina dobre glazbe, a mi smo izdvojili (trenutno) pet najočekivanijih albuma koji trebaju biti objavljeni.

Justin Timberlake - Man of the Wood

Datum izlaska albuma je 2. veljače, a prvog singl "Filthy" je predstavljen danas. Baš kao što je bilo očekivano nakon što su pušteni prvi vizuali, Justin Timberlake je pomalo promijenio svoj prepoznatljivi glazbeni izričaj, ali ponovno je radio s imenima kao što su Timbaland i Pharrell Williams te vrlo vjerojatno napravio još jedan hit album. 

5 nadolazećih albuma koje jedva čekamo poslušati (фото 1)

Franz Ferdinand - Always Ascending

Baš kao Justin Timberlake, i grupa Franz Ferdinand je svoj posljednji album objavila 2013. godine, a sada se vraća s novim glazbenim materijalom. Datum izlaska albuma bi trebao biti 9. veljače, a među producentima se nalazi i Philippe Zdar, koji je radio s imenima poput Beastie Boysa, Phoenixa i Cassiusa. 

5 nadolazećih albuma koje jedva čekamo poslušati (фото 2)

The Prodigy

Iako točan datum izlaska novog albuma omiljenog benda s početka milenija još uvijek nije poznat, zna se da bi svjetlo dana trebao ugledati u prvoj polovici godine. Međutim, ako ste mislili da će ekipa iz benda ponovno igrati na kartu nostalgije i zvuka koji će nas vratiti u mlađe dane, prevarili ste se. Navodno nas očekuje nešto veliko i potpuno drugačije, čemu u prilog svjedoči i činjenica da se na albumu radi već dvije godine.

5 nadolazećih albuma koje jedva čekamo poslušati (фото 3)

Arctic Monkeys

Novi album omiljene rock grupe nam stiže u drugoj polovici godine, a s obzirom na to kako su članovi benda provodili protekle godine, možemo očekivati svašta. Naime, Alex Turner je bio na turneji s grupom The Last Shadow Puppets, a Matt Helder je radio s Iggyjem Popom. Bit će jako zanimljivo vidjeti kako će ta iskustva utjecati na njihovu glazbu.

5 nadolazećih albuma koje jedva čekamo poslušati (фото 4)

Gorillaz

Misteriozni bend je izbivao sa svjetske glazbene scene dugih sedam godina, da bi 2017. odabrali za godinu u kojoj će početi predstavljati nove pjesme, a na kraju i novi album. Ipak, nakon mnoštva najava i sitnih teasera, finalni materijal nije dočekan s oduševljenjem. Priliku za popravak će momci iz grupe imati vrlo brzo, budući da su već najavili još jedan album za ovu godinu. 

5 nadolazećih albuma koje jedva čekamo poslušati (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više