Search

5 novih blagdanskih albuma koje slušamo ove zime

5 novih blagdanskih albuma koje slušamo ove zime

Stiže najveselije doba godine

Tekst: L.L.


Image: Getty Images

Sredina je studenog i sve je bliže ono vrijeme kada će gradom zavladati blagdanska čarolija. Advent u Zagrebu samo što nije počeo, lampice se već postavljaju pa je tako pravo vrijeme i za odabir omiljene sezonske glazbe. Ulazite li u grupu ljudi koji obožavaju božićne pjesme i jedva čekaju priliku da uživaju u glazbenoj blagdanskoj idili, za vas imamo pet sjajnih, novih prijedloga koji bi ovog Božića mogli biti na repeat.

Mariah Carey i slavljeničko izdanje

Prošlo je već 25 godina od izdavanja albuma "All I Want For Christmas", a neki od njezinih tadašnjih hitova još se uvijek neumorno vrte na radijskim postajama. Ove je godine, na 25. godišnjicu, glazbenica odlučila izdati "Deluxe Anniversary" izdanje jednostavnog naziva "Merry Christmas", a na albumu će se, između ostalog, naći i nekoliko live nastupa.

 

 

Robbie Williams i "The Christmas Present"

Krajem studenog stiže i blagdanski album vječnog šarmera Robbieja Williamsa. Nazvao ga je "The Christmas Present", a dolazi u duplom pakiranju s dva naslova, "Christmas Past" i "Christmas Future". Osim obrada omiljenih božićnih hitova, na albumu naći će se i dueti sa zvijezdama kao što su Rod Stewart, Bryan Adams i Jamie Cullum. Ovaj album, priznajemo, jedva čekamo preslušati!

John Legend i "Legendary Christmas"

Pod nazivom "Legendary Christmas", John Legend ove godine izdaje svoj prvi božićni album na kojem je okupio najbolje od blagdanskih klasika. Neke je odlučio i mrvicu izmijeniti, poput one koju je obradio s Kelly Clarkson, a ono što bi Legendove obožavatelje posebno moglo oduševiti jest i činjenica da kombinacija njegovog glasa i blagdanske tematike stvara neku posve novu prosinačku čaroliju pa je tako izdavanje novog blagdanskog albuma za ovog glazbenika zbilja odličan potez.

 

 

Last Christmas

Kako je film "Last Christmas" već pokupio simpatije ljubitelja božićnih filmova, na red je došlo i izdavanje albuma s istim naslovom, na kojem se nalazi soundtrack iz filma, a za koji je iskorištena glazba velikog Georgea Michaela i grupe Wham!. Klasik do klasika, poznate melodije i topla atmosfera doma sve je što vam ovog Božića treba.

Lea Michele

Glumica i glazbenica Lea Michele na svom je prvom blagdanskom albumu fanovima odlučila donijeti dozu djetinjstva upakiranog u klasike kojih se uvijek rado prisjećamo. Njezin je album jedan od onih koji će se svidjeti kako starijima, tako i mlađima, a kako i ne bi kada Michele posjeduje zbilja fantastične glazbene sposobnosti.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više