Search

5 novih pjesama na koje trebate obratiti pažnju

5 novih pjesama na koje trebate obratiti pažnju

Većina dolazi i s pripadajućim spotovima

Tekst: E.G.

Image: PR,
Screenshot

U našoj smo redakciji uvijek u potrazi za dobrom glazbom, bilo da je riječ o starijim uradcima koje još možda nismo imali prilike čuti ili potpuno novim glazbenim ostvarenjima. Danas ćemo se baviti pjesmama iz potonje kategorije, a izdvojili smo one koje smatramo zaista dobrima te poneku koja sigurno neće osvajati nagrade, ali nam jednostavno ne izlazi iz glave. Vodili smo računa o tome da budu zastupljeni različiti ukusi i žanrovi, a o kojim je pjesmama točno riječ, pogledajte u nastavku!

Gesaffelstein & The Weeknd - Lost in the Fire

The Weeknd u našoj redakciji ima nedodirljiv status - što god da objavi, mi ćemo poslušati odmah i uglavnom se složiti da nam se sviđa. Suradnja s francuskim techno glazbenikom nije bila iznimka, pa iako su se mediji uglavnom raspisali oko kontroverznih stihova vezanih uz Bellu Hadid, to doista nije sve što vam ova pjesma iza ponuditi.

Lana Del Rey - hope is a dangerous thing for a woman like me to have - but i have it

Još jedno ime koje uživa naše bezgranično povjerenje. Lanu slušamo i volimo od njenih početaka, a s novom se pjesmom, u glazbenom smislu, vratila upravo ondje. Naime, nakon nekarakteristično optimističnog albuma "Lust For Life", Lana se publici ponovno predstavlja kroz pjesmu koja će dodirnuti mračna stanja uma (štoviše, ovo bi mogla biti njena najdepresivnija pjesma dosad) i u isto vrijeme biti teška i prekrasna za slušanje. 

Hozier - Almost

Irski glazbenik nastavlja sa sjajnim ostvarenjima i na najnovijem studijskom albumu, "Wasteland", koji će izaći u travnju. Nakon singla "Movement" za koji je u spotu ponovno angažirao neponovljivog Sergeja Polunjina, stigla nam je i pjesma "Almost" koja zvuči nešto drugačije od onog što on inače radi, ali koju smo zavoljeli već na prvo slušanje.

Mark Ronson - Nothing Breaks Like a Heart (Official Video) ft. Miley Cyrus

Riječ je o pjesmi koja je u vrlo kratkom roku postala hit na radio postajama, pa je moguće da je i vama već ušla u uho. Suradnja između britanskog glazbenika Marka Ronsona i američke miljenice Miley Cyrus se pokazala kao dobar potez, a nama se posebno svidjela kombinacija žanrova disca i countryja koja zapravo zvuči jako dobro. 

Ariana Grande - 7 Rings

Da nam je netko prije godinu dana rekao da ćemo u redakciji kolektivno početi aktivno slušati Arianu Grande, nikada mu ne bismo povjerovali. Ipak, dogodilo se upravo to. Splet nevjerojatnih okolnosti iz njenog privatnog života o kojima se stalno pisalo u medijima, novi album koji je pokorio top liste i donio neki novu zvuk i izričaj, a onda i jedinstvena "Thank You, Next" pjesma, utjecali su na to da danas gledamo svaki njen spot koji izađe. Onaj za pjesmu "7 Rings" je posljednji u nizu i, naravno, već ga znamo napamet. I nije nam neugodno!

više