Search

6 stvari koje niste znali o Grace Jones

6 stvari koje niste znali o Grace Jones

Umjetnica koja inspirira

Tekst: E.G.


Image: Arhiva,
PR

Uoči prvog nastupa ove sjajne umjetnice u Hrvatskoj, donosimo vam neke od najzanimljivijih činjenica iz njezinog života

Svi hrvatski obožavatelji sjajne i neponovoljive Grace Jones su konačno došli na svoje. Naime, datum njenog prvog koncerta u Hrvatskoj, 30. kolovoza, opasno se približava. Upravo će ona otvoriti 6. izdanje Dimensions festivala u pulskoj Areni, a mi smo vas odlučili upoznati s nekim zanimljivim činjenicama iz njenog života za koje možda još niste čuli. Svi znamo da se radi o osebujnoj umjetnici koja je oduvijek pomicala granice, no jeste li znali da raspon njenog vokala doseže dvije oktave? U nastavku doznajte još sličnih zanimljivosti...

1. Rođena je na Jamajci u vrlo skromnim uvjetima. Odgojili su je baka i djed, i to prema strogim religijskim vrijednostima. Štoviše, bila je vrlo sramežljiva i povučena te je često bila i predmet ismijavanja svojih vršnjaka.

2. Dobila je doživotnu zabranu pristupa u Walt Disney World na Floridi. Ova je zabrana uslijedila nakon što je tijekom jednog nastupa publici pokazala gole grudi, što se smatralo potpuno neprihvatljivim.

6 stvari koje niste znali o Grace Jones (фото 1)

3. U jednom trenutku života je živjela s Jerry Hall i Jessicom Lange u Parizu. Tri su cimerice u sedmadesetim godinama prošlog stoljeća dane provodile družeći se s tamošnjim političarima i pripadnicima visokog društva.

5. Bila je bliska prijateljica s Andyjem Warholom, pa su se tako zajedno pojavili na vjenčanju Marije Shiver i Arnolda Schwarzeneggera, s kojim je glumila u filmu "The Destroyer".

6. Smatra da današnji umjetnici ne provociraju dovoljno. U dijelu svojih memoara tako spominje da odbacuje revamping svog stila u smislu u kojem to čine njezine mlađe kolegice. Kako ističe, ne želi biti poput njih, jer su one tek sada poput onog što je ona još davno bila.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više