Search

Album kojem se posebno radujemo - David Bowie: \"Toy\"

Album kojem se posebno radujemo - David Bowie: "Toy"

Tekst: BURO.


David Bowie - izvrstan, karizmatičan, hrabar, kontroverzan, čovjek koji je za života prodao više od 140 milijuna albuma, igrao se s notama, stilom, šminkom i kostimima i ostavio neizbrisiv trag u svijetu muzike. Dva desetljeća nakon inicijalno planiranog datuma izdavanja njegovog albuma “Toy”, to se konačno događa. Ali za dobre stvari nikada nije kasno, zar ne?

Na ovom albumu nalaze se novije verzije nekih od njegovih najstarijih pjesama i prvobitni plan je bio da ovaj bude nastavak njegovog prethodnog albuma iz 1999. godine "Hours", ali nakon razmirica s produkcijskom kućom, to se nije dogodilo.

Dio albuma je procurio u online svijet 2011. godine, a sada će i službeno biti objavljen i to na dan prije njegovog rođendana, 7. siječnja. Bowie bi ove godine napunio 75 godina, a njegovu smrt 2016. mnogi su doživjeli kao šok, ne znajući da se dugo borio s teškom bolešću.

U svibnju ove godine nekoliko njegovih singlova, koji se do sada nisu našli ni na jednom albumu, izdani su pod nazivom “The Width of a Circle”. Na albumu “Toy” naći će se remiks novih pjesama i nekoliko starih, manje poznatih, iz perioda od 1964. do 1971. godine, a zvuk je energičan i optimističan - suštinski onakav kakav smo od Davida i navikli čuti. Do tada, poslušajte dio pjesme "You've Got A Habit Of Leaving" koja će se naći na novom-starom albumu.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više