Search

Album tjedna: Sóley \"Endless Summer\"

Album tjedna: Sóley "Endless Summer"

Uoči premijernog nastupa u Hrvatskoj


Image: Promo

Sóley, islandski indie pop slavuj, objavila je novi album "Endless Summer" ususret gostovanju u zagrebačkoj Tvornici kulture, u srijedu, 24. svibnja

Sjajna multi-instrumentalistica i pjevačica s trećim albumom se otisnula na europsku turneju u sklopu koje dolazi i na premijerni nastup u Hrvatskoj. Napuštajući tamne tonove prethodnika, novi album "Endless Summer" se više fokusira na optimistične tonove, te organske i akustične aranžmane, pokazujući prevrtljivost islandskog ljeta tj. svijesti, a sniman je s dugogodišnjim suradnikom Albertom Finnbogasonom. Sóley na novom albumu pjeva o toplini koja čeka nakon snijega, te pjesme pružaju nadu, odaju mudrost, dok se istovremeno sama autorica pokazuje jako ranjivom. Upravo se to vidi na pjesmi "Úa", nazvanoj po njenoj kćeri, koja otvara album. Kroz cijeli album, aranžmani koji su rađeni za manje orkestre odaju šarolikost zvuka, pa se na pjesmama, poput "Never Cry Moon", klarinet, trombon i čelo sjajno nadopunjuju s njenim repetitivnim dionicama na pianinu. "Sing Wood To Silence" priča o tuzi kroz glas i piano te poziva na sretan završetak, "Grow" podsjeća na rast i smrtnost, "Before Falling" zaziva zvuke oceana koje prelama glas Sóley.

Kritika hvali novi uradak nazivajući ga remek-djelom koji povezuje sve životne elemente u glazbu, uspoređujući njen izričaj s imenima kao što su Sigur Rós, Mogwai i CoCoRosie, te govori kako je ovo album na kojem se Sóley osjeća najugodnije i zasluženo je kruna njene dosadašnje karijere koja traje više od desetljeća, a više detalja možete pronaći ovdje. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više