Search

Albumi koje očekujemo ove jeseni

Albumi koje očekujemo ove jeseni

Banks, Leonard Cohen, SBTRKT...


Image: Buro247.ua

Početak svake nove sezone donosi i pregršt glazbenih iznenađenja za sve ljubitelje glazbe. Ovo su neka od njih...

Jedan od najboljih osjećaja na svijetu je uživanje u odličnoj glazbi, a u doba kišnih i hladnih sezona on se pojačava. Pogotovo ako je glazba stalna u vašem životu te uz nju kuhate, pospremate, vozite se na posao ili jednostavno volite nakon napornog dana opustiti uz ugodne melodije iz zvučnika dok uživate uz čašu vina. Možda ćete nešto od toga moći i s novim glazbenim ostvarenjima koja su u pripremi za nadolazeću jesen.

Goddess, Banks, 8. rujna

Američki pogled na britanski pop pogotovo dolazi do izražaja uz izvedbu mlade Jillian Banks. Iako je mnogo singlova s novog albuma već objavila, svejedno jedva čekamo čuti cjelovit uradak i kako svuče sve pjesme uz njen melankoličan i baršunast glas. Pjesme koje pjeva stvaraju atmosferu prepunu električne privlačnosti, no ujedno i opuštaju. Ako već niste, poslušajte nekoliko singlova i uvjerite se u to.

El Pintor, Interpol, 8. rujna

"El Pintor" je četvrti album nekada najvažnije postpunk grupe. Ovim uratkom se vraćaju na scenu i uzdižu iz pepela jer je posljednji album neslavno prihvaćen od publike i kritike. Možda uz pomoć novog zvuka i uspiju...

Adrian Thaws, Tricky, 8. rujna

Na prvi pogled se čini kako je Tricky potpisivanjem svojeg pravog imena na album samostalno priredio sve pjesme, no gostiju je ovog puta kod zločestog dečka iz Bristola više nego ikad. Na suradnju je pozvao i elektro podršku Blue Daisy, mladu Tirzah, repera Mikkija Blanca, Dankinju Oh Land, te genijalnu Nneku u kako samo kaže "glazbeno-avanturističkom projektu".

Syro, Aphex Twin, 19. rujna

Bit će ovo prvi album Richarda D. Jamesa, poznatijeg kao Aphex Twin, u posljednjih 13 godina. Majstor elektronske glazbe otkrio je kako su ime albuma "Syro" smislila njegova djeca, kako će glazba biti vrlo pristupačna, kako je prvu pjesmu za njega napisao prije šest-sedam godina te čak i činjenica da se nekoliko pjesama može već čuti u obliku live izvedbi, ne umanjuje znatiželju oko ovog dugoočekivanog albuma.

Wonder Where We Land, SBTRKT, 22. rujna

U SBTRKT smo se zaljubili na prvo slušanje, a najviše nas vesele njegove suradnje. Ovog puta imat ćemo prilike još jednom čuti stalnog gosta Samphu, zatim Ezru Koeniga iz benda Vampire Weekend, Warpaint, A$AP-a Ferga i Caroline Polachek iz benda Chairlift. Očekujemo kako će britanski elektro zvuk osvojiti još jednom.

This Is All Yours, alt-J, 22 сентября

Popularnost ovog mladog britanskog benda raste svakim danom. Njihov drugi album, nastao za vrijeme turneje koja je promovirala prvi uradak. Sudeći po objavljenim singlovima "Hunger of the Pine" i "Left Hand Free", nastavit će povezivati uvrnute melodijske strukture sa sintetičkim pulsiranjem i R&B ritmom.

Popular Problems, Leonard Cohen, 23. rujna

Leonard Cohen donosi priču o vječnosti, ljubavi i smrti, svemu onome što se može staviti pod nazivnik "popularnih problema". Njegova nova pjesma "Almost Like the Blues" kroz melankoličnu melodiju i svojstven promukli Cohenov glas bez obzira na tematiku zvuči kao i uvijek odlično.

Our Love, Caribou, 6. listopada

Novi album elektro glazbenika Dana Snaitha, poznatijeg kao Caribou, progovara o beskrajnoj ljubavi i rastanku na koji ne može zaboraviti s čijom tugom se mnogi mogu poistovjetiti. No plesna pjesma s temom ljudskih odnosa nikako ne može biti loš potez, a ako uz to donese i odličnu glazbu uspjeh je zagarantiran.

You're Dead!, Flying Lotus, 6. listopada

U svojem novom albumu Amerikanac Steven Ellison donosi još više jazza, više plesne elektronike i još više suradnji, kao što je primjerice ona s reperom Kendrickom Lamarom. Album će podržati i američkom turnejom kao odličnom promocijom.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više