Search

#Beychella ili kako je Beyoncé ponovno podignula ljestvicu svojim nastupom

#Beychella ili kako je Beyoncé ponovno podignula ljestvicu svojim nastupom

Povijesni trenutak za pjevačicu

Tekst: D.D.


Image: Instagram

Coachella je mrtva, od 2018. godine postoji samo Beychella - tako je otprilike reagirala internetska publika na nastup r'n'b dive Beyoncé...

Nakon što je prošle godine, zbog trudnoće po preporuci liječnika, jedna od najvećih glazbenih zvijezdi današnjice Beyoncé otkazala svoj nastup, svi su znali kako će se ove godine odužiti obožavateljima onako kao što samo ona zna - glazbeno-plesnim spektaklom sa zvjezdanim gostima. I zaista je tako bilo. Beyoncé Knowles-Carter sa svojih je 36 godina postala prva Afroamerikanka koja je bila headliner najvećeg američkog glazbenog festivala Coachella, a da je to apsolutno zaslužila, dokazuju reakcije publike koja je prisustvovala njezinom nastupu. "Kraljicu glazbe" podržali su i kolege Rihanna, Chance The Rapper, Janelle Monae i Diddy, a bila je predvodnica ženskih izvođača festivala koji su, po prvi put u 19 godina postojanja festivala, činili jednu trećinu glazbenika.

#Beychella ili kako je Beyoncé ponovno podignula ljestvicu svojim nastupom (фото 1) 

Njezine koncertne turneje uvijek su na razini zadatka, što se tiče njezine vokalne izvedbe, glazbe, plesa, stagea, lighta i kostima, no pjevačica je ovog puta zaista nadmašila samu sebe. Tijekom čitavog nastupa na pozornici su se nalazili marching bend The Buzz, koji je davao glazbenu pozadinu hitovima koje je izvodila i četa plesača, što je sveukupno značilo više od stotinjak ljudi. Svoj je vatreni performans otvorila pjesmom "Crazy in Love" s kojom se prije više od 15 godina otisnula u solo vode, pojavivši se na vrhu piramidalnog stagea odjevena u crop sweatshirt, kratke traper hlačice i metalik čizme s resicama. Nastavila je s hitovima s albuma "Lemonade" i "Beyoncé", a nije zaboravila ni početke svoje slave, u grupi Destiny's Child.

#Beychella ili kako je Beyoncé ponovno podignula ljestvicu svojim nastupom (фото 2)

U drugom dijelu koncerta, na tri pjesme pridružile su joj se članice bivše grupe Michelle Williams i Kelly Rowland, koje je posljednji put okupila na Superbowl nastupu 2013. godine. I dok je prvi dio koncerta bio obilježen političkim referencama - pjevala je pjesmu "Lift Every Voice and Sing" koja je neslužbena himna Afroamerikanca, outfiti benda i plesača jasno su ukazivali na članove organizacije Black Panther, a svoje je južnjačke korijene istaknula limenom glazbom, drugi dio bio je emocionalna posveta obitelji. Suprug Jay-Z odradio je svoje gostovanje na jednoj pjesmi, dok joj se sestra Solange pridružila u plesnoj točki - baš kao što je to Beyoncé učinila na njezinom nastupu na Coachelli prije četiri godine.

#Beychella ili kako je Beyoncé ponovno podignula ljestvicu svojim nastupom (фото 3)

U čemu je tajna Beyoncé i zašto je ponovno podignula ljestvicu, ne samo za sebe, nego i za sve buduće headlinere tog festivala? Od jednog u nizu nastupa na opuštenom festivalu napravila je performans koji će pamtiti svi koji su se našli u publici, a njezin je nastup bio razrađen do najsitnijeg detalja. Radoholičarka ne samo da se podvrgnula višemjesečnim probama, koje su posljednjih nekoliko tjedana trajale i po 11 sati, te dijetnom režimu, isto je očekivala i od ljudi koji dijele stage s njom - članice Destiny's Childa, iako su se pojavile na samo pet minuta, nisu napravile niti jedan korak koji nije bio iskoreografiran. Uvježbala je preko 100 novih plesača, a o svojem comebacku imala je vremena sanjariti čitavu godinu dana, kako je sama izjavila. Tijekom dva sata showa njezin je glas bio jednako moćan kao na početku te je s lakoćom preskakala s najnovijih hitova poput "Sorry" na one žanrovski puno drugačije te stare više od desetljeća poput "Me, Myself and I".

#Beychella ili kako je Beyoncé ponovno podignula ljestvicu svojim nastupom (фото 4)

Sve to uz energičan nastup i ples tijekom 26 pjesama, za vrijeme kojih se Teksašanka zaustavila samo na nekoliko minuta kako se bi se presvukla iz kostima koje je za nju pripremio dizajner Balmaina Olivier Rousteing: u jednom trenutku utjelovila je kraljicu Nefertiti, dok je nekoliko minuta nakon toga zavodila odjevena u kostim od lakirane kože. Hvalospjeve o ovom nastupu napisali su i Rolling Stone, Billboard i NY Times, nazivajući ga najboljim u povijesti festivala, a sljedeći nastup zakazan je za nedjelju u 8 sati ujutro po našem vremenu. Ako želite vidjeti dio povijesti Coachelle, iduće nedjelje možete se uključiti na live stream putem ovog  YouTube kanala

Related articles

Buro 24/7 Selection

više