Search

Beyoncé, Franck Ocean, Lizzo... Playlistu Michelle Obame slušali bismo i kad ne treniramo!

Beyoncé, Franck Ocean, Lizzo... Playlistu Michelle Obame slušali bismo i kad ne treniramo!

Bivša prva dama Sjedinjenih Američkih Država na društvenim mrežama otkrila što sluša dok vježba

Tekst: D.M.

Image: Getty

Vrlo je vjerojatno da nikad nećete vježbati sa spisateljicom i bivšom prvom damom SAD-a, Michelle Obamom, no to ne znači da se ne možete znojiti uz popis pjesama po njenom izboru. Naime, miljenica Amerike i zagovornica tjelovježbe na svojem je Instagram profilu objavila popis svoje omiljene glazbe za vježbanje, napisavši kako je htjela ljudima dati "malu inspiraciju" sada kada je "to vrijeme kada novogodišnji ciljevi i rješenja postaju malo teži" te kako joj se čini da "ove pjesme uvijek daju dodatni poticaj da prođe kroz najteže treninge", objavila je na opću radost interneta aktivistica.

Popis kombinira mnoge skladbe koje bi mogle popratiti žestoku tjelovježbu, uključujući mnogo različitih glazbenih žanrova, kao što su r'n'b, rap te AfroWave - žanr koji spaja rap i R&B s jamajčanskom i afričkom glazbenom tradicijom.

Na listi se nalaze i pjesme jedne od Obami najbližih glazbenica - američke dive Beyoncé. Na njemu je njezina solo pjesma "Before I Let Go", kao i pjesme koje se s snimila u suradnji sa suprugom pod nazivom The Carters te s bivšom grupom Destiny's Child. Beyoncé nije samo pjevala na predsjedničkoj inauguraciji Baracka Obame, nego je bila i partnerica s Michelle u kampanji "Let's Move" (eng. pokrenimo se) koja je promovirala tjelesnu aktivnost i zdravu prehranu u borbi protiv pretilosti u djece.

Poznati i rastući glazbenici podjednako su predstavljeni na popisu pjesama. Neki od mladih glazbenika su uključujući Lizzo sa "Soulmate", Kirk Franklin s "A God Like You" i Cardi B s "Press". Na popisu se nalaze i smirujuće pjesme za kraj vježbanja kao što su "Godspeed" Frank Oceana i "I Want You Around" Snoh Aalegre.

Dijeljenje popisa za reprodukciju uobičajena je praksa u Obaminom domaćinstvu. U prosincu se bivši predsjednik SAD-a osvrnuo na godinu i objavio popis svojih najdražih pjesama iz 2019. godine. "Od hip-hopa do countryja, evo mojih pjesama godine", napisao je Barack Obama na Twitteru.

"Ako tražite nešto što bi vam pravilo društvo na dugim vožnjama ili će vam pomoći pri vježbanju, nadam se da je ovdje pjesma, dvije koje će vam pomoći", dodaje. Na njegovom su se popisu nalazili glazbeni favoriti poput Beyoncé i Brucea Springsteena do pridošlica poput Lil Nas X i DaBaby.

više