Search

Billie Eilish ili kako je generacija Y preuzela glazbenu scenu

Billie Eilish ili kako je generacija Y preuzela glazbenu scenu

Mlada glazbenica koju stalno slušamo u redakciji

Tekst: Lidija Lončarić


Image: Getty

Njezin je stil drugačiji, ritam iz njezinih pjesama sam ulazi u uši, a kada se jednom navučete, Billie Eilish Pirate Baird-O'Connell, kako glasi njezino puno ime, naprosto ćete obožavati. Ima samo 17 godina, još uvijek živi sa svojim roditeljima i svoju prvu pjesmu napisala je kada joj je bilo 13. Ako ipak još niste čuli za ovu novu zvijezdu američke glazbene industrije, vrijeme je da u YouTube tražilicu utipkate imena nekih od njezinih najvećih hitova. Bad guy, Bellyache, When the party's over te lovely, onaj najslušaniji, s preko 330 milijuna pregleda, nastao u suradnji s Khalidom. Brzi ritam, tekst s kojim ćete se ili poistovjetiti ili će vam biti totalna glupost i priča koju donose njezini hitovi vrlo vjerojatno će vas prikovati za ekran laptopa.

Osim zarazne glazbe, Billie Eilish mogla bi vas osvojiti i svojim ekscentričnim stilom. Njezini spotovi nisu samo šljokice i blještavilo, ona razmazuje krv po cijelom licu, skriva se ispod kreveta i na prvi pogled izaziva ježenje, a zatim svojim crnim očima gleda ravno kroz ekran i izgovara nevjerojatno logične riječi na kojima je radila posljednjih nekoliko godina. Naime, svoj prvi hit Ocean Eyes napisala je sa samo 13 godina.

Kako joj je tek 17 godina, Billie Eilish, otkrila je u jednom od brojih intervjua, vrijeme najčešće provodi dopisujući se sa svojim fanovima s obaveznom šalicom vruće čokolade u ruci, ali i stvarajući nove, toliko genijalne odjevne kombinacije. Ova djevojka ne pripada baš ni jednom stilu, ona jest stil. Naizgled nespojive kombinacije na njoj izgledaju sasvim prirodno, a onda se u javnosti pojavi u fluorescentnim hlačama i prevelikoj prugastoj košulji i naprosto oduševi.

U jednom je intervjuu rekla kako je, otkako je postala slavna, njezin jedini posao da je ljudi gledaju. Uz dozu sarkazma u osmijehu i ciničnosti u očima, posao koji trenutno obavlja čini se, ne stvara joj preveliki stres. Billie uživa u slavi, pojavljuje se u popularnim talk showovima i širi svoj ekscentričan duh u sve sfere javnog života. Drugačija je i ne boji se, radi što, kako i kada želi i takva sva posebna nalik je na svaku od nas u njezinim godina. Dobro, ako izuzmemo dio sa slavom i milijunima dolara...

 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više