Search

Björk iznenadila novim albumom

Björk iznenadila novim albumom

Ekscentrična glazbenica izdala novi album dva mjeseca ranije


Image: buro247.kz

Posljednji album islandske glazbenice Björk objavljen je sinoć na iTunesima, gotovo dva mjeseca prije najavljene premijere

Razlog ranijeg izlaska je krađa albuma. Iako je novi album trebao izaći početkom ožujka, pojedine su pjesme već počele kružiti Internetom. Kako bi doskočila novonastaloj situaciji, Björk je odlučila izdati ga u što kraćem roku na iTunesima, a ovo odlično iznenađenje glazbenica je podijelila na svojoj Facebook stranici.

Album nazvan "Vulnicura", koji sadrži ukupno devet pjesama, sad je dostupan u visokoj kvaliteti. Na albumu su radili producenti Arca (koji surađuje s Kanyeom Westom i FKA twigs) i Spaces, dok je većinu pjesama Björk napravila samostalno. Na svom je Facebook profilu glazbenica napisala kako je u stvaranje novog "srcedrapajućeg albuma" uložila jednu godinu u kojoj je dokumentirana točna kronologija emocija: tri pjesme prate njezino stanje prije prekida, a tri nakon.

Nakon multimedijalnog albuma-projekta "Biophilia" iz 2011., konačno smo dočekali novi album, i to ranije nego smo očekivali!

Björk iznenadila novim albumom (фото 1)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više