Traži

Blic intervju: S.A.R.S.

Blic intervju: S.A.R.S.

Povodom velikog zagrebačkog koncerta 25. listopada


Fotografija: Filip Dizdar

Jedan od najpopularnijih bendova regije ponovno stiže u Zagreb. Ovog puta u veliku dvoranu Doma sportova!

Tri rasprodana koncerta u Tvornici kulture održana u ožujku bili su dokaz da bend S.A.R.S. u Hrvatskoj ima itekako puno fanova. Sljedeći logičan korak je, naravno, Dom sportova u koji dolaze 25. listopada. Prije ovog velikog solo nastupa u Zagrebu, bubnjar Tihomir Hinić otkrio nam je što misli o Zagrepčankama, što prvo napravi nakon koncerta i što nam sve dečki pripremaju za nadolazeći koncert.

Što najviše volite kod zagrebačke publike?

Zagrebačka publika je mnogobrojna i vjerna, barem kad je S.A.R.S. u pitanju. Strogi su i pred njima ne možeš folirati.

Gdje izlazite kada dođete u Zagreb?

Naši dolasci u Zagreb se svode na dolaske zbog nastupa pa uglavnom ostane malo vremena za neke izlaske i provode. Uglavnom su to neki manji rock klubovi i mjesta gdje poznajemo ljude ili nas netko povede na neko provjereno mesto.

Imate neki poseban ritual prije koncerta?

Meni osobno mnogo znači da barem pola sata pred nastup imam svoj mir, da ne zvoni telefon, da nitko ne traži karte, da backstage nije pun ljudi kojima tu trenutno nije mjesto itd.

Što prvo napravite nakon koncerta?

Nakon koncerta se prvo presvučem, zatim sjednem i zapalim cigaretu kao poslije nekog dobro odrađenog posla.

Koju pjesmu najviše volite izvoditi?

To se mijenja s vremena na vrijeme, svojevremeno mi je to bila pjesma "Budim se", pa jedno vrijeme "Ti, ti, ti", a u posljednje vrijeme je to pjesma "Dane brojim".

Što mislite o Zagrepčankama?

Ne dijelim žene po mjestu boravka, rođenja, niti bilo čega sličnog. Zagrepčanke su mi poprilično bliske u smislu da sam ja rođeni Karlovčanin pa razumijem njihov senzibilitet.

Kakvu ste glazbu slušali kada ste bili mali?

Nisam ja nikada bio mali, bio sam samo mlad. Oduvijek slušam rock 'n' roll u najširem smislu.

Posljednji koncert na kojem ste bili?

Posljednji koncert vrijedan spomena bio je koncert Queens of the Stone Age u Novom Sadu. Sjajni su, vidi se da to rade s puno ljubavi i entuzijazma. Uživo zvuče odlično, što prati i dobar zvuk i odlična rasvjeta. Čista desetka.

Pripremate li nešto drugačije za koncert u velikoj dvorani Doma sportova?

U Domu sportova ćemo imati goste koji nikada ranije nisu bili, svirat ćemo neke pjesme koje nikada nigdje nismo izvodili, a bit će i još nekih aranžmanskih iznenađenja. Sve u svemu, jako se radujemo tom koncertu i spremamo se jako temeljito.

Koliko ulažete u izgled pred nastup?

Što se tiče stylinga, ne dajemo mu veliki značaj, nismo uniformirani, niti našminkani, nemamo maske niti išta slično. Gledamo da imamo neku zajedničku crtu u odijevanju i da ne nosimo na sebi neke reklame koje bi odvlačile pažnju od onoga zbog čega smo svi tu, a to je glazba.

Gdje volite provoditi vrijeme u Beogradu?

Slobodno vrijeme provodim u prirodi zato što živim u blizini Avale pa koristim svaki tren da odmorim mozak i tijelo od gužve, koncerata, obaveza, benda i svega oko toga. Priroda popije svu lošu energiju i umor i vrati me kući u najboljem izdanju.

Što pripremate sljedeće?

U studenom ćemo odraditi najveće gradove u regiji, a paralelno već sad pripremamo novi album, ali o tome ćemo kada za to dođe vrijeme. Za sada, vidimo se u Domu sportova u Zagrebu.

Karte još uvijek stignete nabaviti na sljedećim prodajnim mjestima - Dirty old shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13), Dancing Bear Shop (Gundulićeva 7), Dallas Music Shop (Tkalčićeva 7), Aquarius CD Shop (Varšavska 13) te Eventimova prodajna mjesta i na www.eventim.hr.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor