Search

bon ton predstavlja: albumi mjeseca

bon ton predstavlja: albumi mjeseca

Javier Bergia i Johnny Nash


bon ton store & gallery, smješten na zagrebačkoj adresi prolaz Ivana Dežmana 5, mjesečno će predstavljati svoje omiljene ploče i na taj način proširiti vijest o dobroj glazbi. Kriterij izbora je suvremena glazba koja doprinosi isključenju uma te tako ima terapijsku svrhu, a mjesečna preporuka je: Konzumirati jednom dnevno!

Jonny Nash - Phantom Actors (Melody As Truth) / format: LP

Melody As Truth je etiketa koju vodi Jonny Nash, primarno za izdavanje vlastitih djela. Proteklih dvanaest mjeseci svirao je i eksperimentirao u studiju sa izvođačima poput Gigija Masina, Young Marca, Thomasa Bullocka, Suzanne Kraft, Black Merlina i Tiaga, proučavajući i razvijajući svoj zvuk.
Taj razvoj je evidentan na prvom izdanju Melody As Trutha pod naslovom "Phantom Actors". Modernu klasiku i detroitsku ambijentalu čujemo u njegovim temama koje su prožete jednostavnošću, oduzimanjem i njegovom karakterističnom melodijom. Tišina je u ravnoteži s bukom, svjetlost s tamom u jako finom prvom izdanju za nedavno niklu etiketu s velikom perspektivom. Takva vrsta glazbe ima moć i potiče vas da budni sanjate.

Javier Bergia - Eclipse (Emotional Rescue)

Nakon što se pokrenula etiketa Emotional Rescue prije skoro tri godine, bend Finis Africae su bili idealan izbor za prvo reizdanje. Kolekcija fantastične glazbe koja je bila kriminalno nepoznata činila se kao prikladno rješenje za kompilaciju. Zbirka djela grupe Finis Africae snažno je odjeknula 2013. godine i prikupila mnogo pažnje putem medija. Stoga, slijedeći taj standard, etiketa Emotional Rescue odlučila je napraviti zasebna izdanja od članova benda. Prvo u nizu je kolekcija od Javiera Bergije.

bon ton predstavlja: albumi mjeseca (фото 1)

Pjevač, pjesmopisac, gitarist i producent, Javierova karijera proteže se kroz 30 godina španjolskog i andaluzijskog folka. Javierov način sviranja i pjevanja toliko je specifičan da je teško zamisliti da se skup djela na ovoj kompilaciji proteže kroz toliki vremenski raspon. Njegova je produkcija topla i bliska pa je teško uopće reći koja je pjesma iz koje ere. Na izdanju gotovo nema bezvrijednih momenata, a ako želite obogatiti vlastitu kolekciju bezvremenskom, bezgraničnom i modernom glazbom, onda je ova kompilacija esencijalna kao i izdanje "Finis Africae - Last Discovery" ili retrospektiva "Gigi Masin - Talk To The Sea".

Više informacija o bon ton store & gallery potražite na www.bontongallery.com i Facebook stranici, a albume možete nabaviti upravo na toj adresi.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više