Search

Bryson Tiller će postati najveća RnB zvijezda na svijetu

Bryson Tiller će postati najveća RnB zvijezda na svijetu

Obratite pažnju na ovog mladog glazbenika ako već niste

Tekst: Ana Pavić


Otkako sam prošle godine prvi put čula njegovu pjesmu "Don't" s debitantskog albuma "Trapsoul" budno pratim karijeru sljedeće najveće RnB zvijezde

U današnje vrijeme rijetko me što doista dotakne kada je RnB glazba u pitanju. Ako trebam birati uvijek se vraćam 90-ima i vrtim Aaliyah, stare pjesme Missy Elliot, TLC... kopam po opusu omiljenog mi Timbalanda ili se utapam u slow jam melodijama. Prošle godine sam pak otkrila novu dimenziju svog glazbenog ludila s bendom The Internet, čiji sam album "Ego Death" izvrtjela na repeat do te mjere da su me susjedi počeli gledati kao da imam određenih problema. "Ego Death" je njihov treći studijski album te sam tu dobro zakasnila u oduševljenju. U isto vrijeme u priču (i glavu) mi ulazi briljantni Bryson Tiller, 23-godišnji glazbenik rodom iz  Louisvillea koji me svojim "lijenim" (trap) beatovima podsjetio na RnB kakav sam nekoć voljela.

Kada ga je Timbaland prije dvije godine nazvao i rekao mu: "Daj otkaz i dođi u Miami", Bryson Tiller se nije dvoumio. Naime njegova pjesma "Don't" već je stekla popriličnu fan bazu zahvaljujući internetu, točnije SoundCloudu na kojem je premijerno predstavljena 2014. godine da bi naredne 2015. izašla kao singl na iTunesima. Samo dvije godine prije izlaska albuma ovaj 23-godišnjak je spajao kraj s krajem, radeći dva posla kako bi prehranio kćer: "Kada sam dobio dijete počeo sam više cijeniti stvari koje volim. Glazba je jedna od njih. U to vrijeme sam odustao od glazbe kako bih mogao raditi i prehraniti obitelj. Međutim to sam vrijeme iskoristio za preslušavanje nekih starih pjesama i rad na sebi" - kazao je u jednom intervjuu.

Zahvaljujući uspjehu singla "Don't" Tiller je privukao pažnju velikih igrača glazbene industrije na čelu s Drakeom koji ga je poželio u svojoj izdavačkoj kući OVO Sound. Naposljetku se ipak odlučio za RCA Records koji je u vlasništvu grupacije Sony, ali je suradnja s Drakeom ostvarena kroz singlove "New Love" i "Missed Call" koji su prije koji mjesec objavljeni na YouTubeu. Ove godine Tiller je napokon počeo ubirati plodove rada, ali i nagrade, uključujući BET Award za najboljeg novog izvođača i RnB izvođača. Sljedeće na rasporedu su American Music Awards gdje ga očekuju tri nominacije s onom najvažnijom - za RnB album godine. U susret nagradama Tiller je iznenadio obožavatelje novim singlom "Let Me Explain" koja je prije desetak dana objavljena na YouTubeu, a koja nastavlja prokušani i uspješni recept trap soula. Ako nemate što poslušati na ovaj kišni dan, toplo preporučujem Tillera na repeat uz čašu vina i možda koju lijepu uspomenu.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više