Search

Büro 24/7 weekend playlista: 15. i 16. ožujka

Büro 24/7 weekend playlista: 15. i 16. ožujka

Poslušajte ovotjedne novosti iz svijeta glazbe


Zanimljive stvari događale su se ovog tjedna u svijetu glazbe. Poslušajte tko je sve objavio svoje nove singlove ili spotove i uživajte u glazbenom vikendu!

Ovaj je tjedan obilovao glazbenim novostima što se tiče objave novih pjesama ili novih spotova. Najveća zanimljivost stigla je u obliku zajedničke suradnje elektronskog dvojca Daft Punk i hip-hop magnata Jay-Z-ja. Nakon što su prošlog ljeta objavili svoje albume kojima su harali glazbenim ljestvicama, pojavilo se logično pitanje zašto svoje snage ne bi ujedinili. I tako sada imamo prilike čuti pjesmu "Computerized" na kojoj su izvođači navodno radili i ranije, ali je tek sada ugledala svjetlo dana.

Američka pjevačica Banks je također ovaj tjedan odabrala kao trenutak za objavu svog petog po redu spota, ovog puta za pjesmu "Brains". Miljenica naše redakcije, ali i široke publike, nastavlja u mračnim tonovima upotpunjenima snažnim vokalom i kvalitetnim beatom. Upravo takav je i spot, taman, dramatičan, eteričan i odličan za večernje opuštanje nakon napornog dana.

U sklopu zanimljivog Converse projekta pod nazivom "Three Artists, One Song" stigla nam je neobična suradnja hip-hop romantičara Franka Oceana, producenta i DJ-a Dipla te članova legendarnog punk benda The Clash - Micka Jonesa i Paula Simonona. Što se dobije kada se pomiješaju tri naizgled nespojiva žanra, hip-hop, elektronika i punk? Poslušajte u pjesmi "Hero".

Iako optimističnog naziva, pjesma "Fresh Strawberries" benda Franz Ferdinand donosi ipak mračniju tematiku od očekivanog. To se dodatno potvrđuje crno-bijelim spotom, u kojem frontmen Alex Kapranos sporo i unedogled hoda kroz jednu te istu scenu koja u gledatelju stvara određenu tjeskobu. Uzeta s albuma "Right Thoughts, Right Words, Right Action", zanimljivo je kako je pjesma objavljena i kao singl s njemačkom verzijom na B-strani.

Odličan australski bend Tame Impala, kojeg smo imali prilike slušati na prošlogodišnjem FOR festivalu, odlučio je kao svoj novi singl objaviti cover za pjesmu Michaela Jacksona "Stranger In Moscow" iz 1996. godine. Kao veliki obožavatelji Michaelovog lika i djela, odabrali su pjesmu blisku svojem glazbenom izričaju koji uvijek prenosi dašak opuštene australske atmosfere.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više