Search

Da ovaj petak bude još bolji pobrinuli su se Lady Gaga, Harry Styles i Jessie Ware

Da ovaj petak bude još bolji pobrinuli su se Lady Gaga, Harry Styles i Jessie Ware

Glazbenici predstavili nove singlove

Tekst: D.M.

Image: Instagram

Mislili smo da je jučerašnja pjesma dana, singl "The Other Side" u izvedbi pjevača SZA i Justina Timberlakea, glazbeni vrhunac tjedna, no baš na kraj radnog tjedna iznenadila su nas čak tri nova videa. Lady Gaga i Jessie Ware predstavile su prve singlove svojih novih albuma, a bivši član benda One Direction, Harry Styles objavio je već četvrti video uradak. Od Gaginog retro dance hita, preko genijalne koreografije Jessie Ware pa sve do do Stylesove srcedrapajuće ispovijesti, petak je donio ponešto za svakoga.

"Stupid Love", Lady Gaga

Američka glazbenica Lady Gaga je napokon objavila video novog singla pod nazivom "Stupid Love". Poznati po bezuvjetnoj odanosti prema svojoj ikoni, Gagini su obožavatelji još prije mjesec dana pronašli pjesmu koja je procurila online, a tijekom noći su putem YouTubea dobili i retro-futurističku poslasticu. Nakon albuma "Joanne" koji je aludirao na rock i country te pjesama iz hit mjuzikla "A Star is Born", ekscentrična umjetnica je novom pjesmom podsjetila da je ipak majstorica popa.

Singl u produkciji Maxa Martina - Šveđanina koji kroji hitove još od kraja devedesetih - najavljuje glazbeničinu novu eru i album pseudonima "LG6" kojem još ne znamo službeno ime, no kako smo fluentni u "Gaga jeziku", a ni instinkti nas dosad još nikad nisu prevarili, moramo se zapitati - hoće li se šesti album zvati "Chromatica"? Naime, prije no što se u video krenu odvijati scene borbe i koreografije u apokaliptičnoj pustinji optočenoj planinama dragog kamenja, naracija nas uvodi u svijet pogođen ratom u kojem se grupa "Kindness Punks" bori za [riječ u kriptičnom fontu - Chromatica?]. Osim toga, u videu se u ključnim trenucima pojavljuju žetoni raznih boja. Uradak započinje s ružičastim, a zatim nailazimo na crni, žuti, zeleni, plavi i crveni. S obzirom na to da je cijeli video obojen u ružičastu, ostali bi žetoni mogli biti nagovještaji boja ostalih video uradaka singlova novog albuma koji isčekujemo.

Jedina stvar u koju smo stopostotno sigurni jest da smo jedva čekali da se pop diva vrati s plesnim hitom ovog kalibra i uvede nas u još jednu nevjerojatnu priču jer na kraju krajeva, Gaga nije samo glazbenica već i zabavljačica i pripovjedačica.

"Spotlight", Jessie Ware

Britanska kantautorica Jessie Ware vraća se na glazbenu scenu nakon stanke od gotovo tri godine s pjesmom "Spotlight". Nakon melankoličnog albuma "Glasshouse" iz 2017. novim singlom disco prizvuka u UMG-ovoj i Big Deal Musicovoj produkciji, glazbenica okreće novi list, a čast da nas uvede u novi album pod nazivom "What's Your Pleasure?" pripala je srpskom redatelju Jovanu Todoroviću. Ware i trupu plesača pod vodstvom koreografa Oliviera Casamayoua koji se zaleđuju i odleđuju u vremenu dok pjevačica izvodi suvremenu soul stvar Todorović je uprizorio u Plavom vlaku bivšeg jugoslavenskog državnika Josipa Broza Tita u Beogradu.

"Prošlih sam se par godina morala tražiti da otkrijem tko sam i što želim. Pronašla sam eskapizam i groove i shvatila da je vrijeme da se rastanem od melankolične Jessie“, izjavila je pjevačica za portal Clash.

"Falling", Harry Styles

Britanski srcolomac Harry Styles za portal Rolling Stone izjavio je kako je bio potpuno ogoljen dok je pisao riječi četvrtog singla pod imenom "Falling". U baladi o bivšoj ljubavi Styles postavlja pitanja s kojima se mnogi od nas mogu poistovjetiti - "Što ako me više ne želi vidjeti? Što ako sam postao nešto što ne želim? Tko sam?", pita se kantautor koji je otkrio kako je prilikom pisanja albuma "Fine Line" konzumirao psilocibinske gljive da u potpunosti dočara svoj pad.

Iznimno jednostavan i iskren prikaz duševnog stanja ravnodušnima nije ostavio ni korisnike Twittera koji su putem memeova pokušali izraziti raznorazne emocije koje je u njima potaknuo singla Britanca. Je li ih sva ta voda subliminalno natjerala na plakanje ili ih je Styles dirnuo metaforom na kraju videa, nismo sigurni, no nas je pjesma svakako dirnula.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više