Search

Dok su sva snimanja pauzirana animirani glazbeni spotovi su novi hit u svijetu, a ovo su naši favoriti

Dok su sva snimanja pauzirana animirani glazbeni spotovi su novi hit u svijetu, a ovo su naši favoriti

Tekst: BURO.Teške i komplicirane situacije kao što je ova u kojoj se svi globalno nalazimo jesu trenutak za udah-izdah ali i pravi trenutak da razmislimo kako se neke stvari mogu napraviti drugačije. Jest da ovo znači izlazak iz zone komfora i da donosi promjene koje možda nismo željeli, ali je istovremeno prilika da postanemo puno kreativniji s onim što imamo na raspolaganju. Filmski svijet je osjetio vjerojatno najveći udar kada je u pitanju produkcija i zarada, dok glazbeni nastavlja punom parom i ako se oko nečega možemo složiti to je da 2020. godina pripada glazbi. Izlaze sjajni albumi i singlovi, glazbenici organiziraju direktne prijenose iz svojih soba i studija, autori, sve u svemu, imaju puno vremena da ga provedu produktivno i kreativno u svojim studijima. Svakako ima i tu problema, nema live nastupa i turneja, a i princip snimanja spotova se sasvim izmijenio. Ipak, baš to otvara mogućnosti da spotove snimaju na neki novi način i tu na scenu stupaju animirana videa.
U posljednjih nekoliko mjeseci dogodio se apsolutni boom spotova koji su kao najbolji spoj crtanog filma i glazbe u kojima su neki od omiljenih glazbenika današnjice nalik na Ghibli ili Disney junake i čini se da je karantena trenutak za kreativce da budu kreativni. Na pitanje kako se može napraviti nešto zabavno, mnogima je odgovor bio isti: animacija. Marco Pavone je jedan od vodećih zvijezda, animator koji živi i radi u Milanu, i koji je radio na spotu Due Lipe "Break My Heart". Ono što obično završi za četiri tjedna, u izolaciji je završio za dva i kako i sam kaže, kreativnost mu je kondenzirana i čini mu se da ovo otvara sasvim novo polje u kojem se treba prilagođavati i pomjerati granice na novi način, a otvara se i novo polje suradnje između glazbenika i dizajnera, animatora. To potvrđuje činjenica da se puno glazbenika opredjeljuje da pored regularnih videa naprave i animirane, pa je tako Katy Perry za "Daises" snimila dva od kojih je ovaj u suradnji s Vallee Duhamel studios možda i bolji.

U to ime, u slavu novih suradnji, novih spotova i nove glazbe predstavljamo vam naše omiljene animirane spotove, od Tove Lo preko dugoočekivanog singla Billie Eilish "My Future" do Grimes.


01

THE WEEKND - SNOWCHILD


02

BILLIE EILISH - MY FUTURE


03

TOVE LO - SADDER BADDER COOLER


04

LADY GAGA, BLACKPINK - SOUR CANDY


05

DUA LIPA - HALLUCINATE


06

TY DOLLA $IGN - EGO DEATH (FT. KANYE WEST, FKA TWIGS & SKRILLEX)


07

KATY PERRY - DAISIES


08

ASHNIKKO - CRY FT. GRIMES

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više