Search

Drastičan potez Taylor Swift: Glazbenica će ponovno snimiti svoje stare hitove

Drastičan potez Taylor Swift: Glazbenica će ponovno snimiti svoje stare hitove

Pjevačica se bori s novim problemima

Tekst: F.Š.


Image: Instagram,
Getty Images

Planetarno popularna Taylor Swift posljednjih tjedana ne silazi s naslovnica svih časopisa. Nakon što se obrušila na poznatog glazbenog menadžera, Scootera Brauna, pjevačica je objavila kako će ponovno snimiti sve stare pjesme sa svojih šest albuma. Razlog ovoj odluci je činjenica da je Braun, za 300 milijuna dolara, kupio diskografsku kuću "Big Machine Records" u čijem se vlasništvu nalazi sva njezina glazba. Sukob između pjevačice i menadžera seže još godinama unazad kada ga je Swift optužila za bullying prilikom njihove suradnje. Swift je od onda ugovor potpisala s novim izdavačkim kućama, "Republic Records" i "Universal Music Group", no Brauna zapravo nikada nije prestala javno prozivati.

Drastičan potez Taylor Swift: Glazbenica će ponovno snimiti svoje stare hitove (фото 1)

Mogućnost da Braun kupi njezinu sada već bivšu diskografsku kuću, pjevačica je prethodno opisala kao najgori mogući scenarij koji se naposljetku obistinio. Kako kaže, ovu vijest je saznala iz medija, te tvrdi da ni o čemu nije bila prethodno obaviještena. Sve njezine pjesme i spotovi preko noći su se našli u rukama čovjeka kojeg otvoreno naziva neprijateljem. O svemu je javno progovorila putem društvenih mreža, a oglasio se i glavni direktor sporne diskografske kuće "Big Machine Records", Scott Borchetta, koji je, kako pjevačica tvrdi, prodao njezinu glazbu bez da ju je prethodno obavijestio.

Scooter Braun

Borchetta je kazao kako Swift iznosi neutemeljene argumente, te kako je vrlo dobro bila upućena u svaki korak njegove diskografske kuće. Swift je ugovor s Borchettinom diskografskom kućom potpisala prije desetak godina kada se još kao tinejdžerica pokušala ostvariti u glazbenom smislu. Nakon isteka desetogodišnjeg ugovora, pjevačica je odlučila napustiti Scotta Borchettu i pronaći novu diskografsku kuću. Kako Swift ističe, Borchetti ta vijest nije "sjela" te je namjerno prodao svoju diskografsku kuću njezinom, kako kaže, zakletom neprijatelju koji će se tako domoći svih prava na njezinu glazbu.

Scott Borchetta

U cijelu zavrzlamu uključili su se i njezine brojne glazbene kolege koje je ova zamršena situacija podijelila. Jedan od njih bio je i Justin Bieber koji je stao u Braunovu obranu, a priklonila mu se i Demi Lovato koja je na Twitteru napisala kako je kroz svoju karijeru u glazbenoj industriji upoznala mnogo negativnih ljudi, no kako ona kaže, Braun nije jedan od njih. S druge strane, u obranu pjevačice stale su glazbenica Halsey, manekenka Cara Delevingne, ali i glazbenica Kelly Clarkson koja je na svojem Twitter profilu napisala kako će rado kupiti sve Taylorine pjesme. Clarkson joj je zapravo i predložila ideju da sama ponovno otpjeva, snimi i uglazbi svoje pjesme te se tako "iščupa" iz svih problema.

Drastičan potez Taylor Swift: Glazbenica će ponovno snimiti svoje stare hitove (фото 2)

No da u svijetu Taylor Swift nije sve tako crno, svjedoči činjenica da je pjevačica ovih dana ostvarila suradnju s modnom dizajnericom Stellom McCartney. Suradnja se dogodila nakon što su se pjevačica i dizajnerica susrele na njezinom nedavnom koncertu u Londonu. Od onda su se krenule intenzivnije družiti, a dogovor o poslovnoj suradnji dogodio se spontano.

"Taylor mi je pustila svoj novi album koji me oduševio, te mi je tada sinula ideja da napravimo jedan modno-glazbeni duo. Kolekcija će biti zabavna, smjela i živopisna. Mislim da se Taylor i ja odlično nadopunjujemo i da smo stvorile nešto sjajno", rekla je Stella McCartney.

Drastičan potez Taylor Swift: Glazbenica će ponovno snimiti svoje stare hitove (фото 3)

Iako nisu otkrivale previše detalja vezano za kolekciju, poznato je kako će izići krajem kolovoza, te kako će biti izrađena u skladu sa standardima održivosti, što znači da neće uključivati kožu ili krzno, nego će svi materijali biti načinjeni od recikliranog poliestera i biljnog otpada. Asortiman kolekcije sadržavat će jakne, majice, hoodije i modne dodatke poput torbi koje će biti u ograničenom izdanju.

Osim uzbudljivih modnih novosti, Swift se ponovno angažirala i po pitanju glazbe, a ovih dana izlazi i njezin dugoočekivani sedmi po redu studijski album "Lover". To će biti prvi album pjevačice objavljen pod diskografskom kućom "Republic Records" s kojom je nedavno potpisala ugovor. Album su uz pjevačicu, producirali i kantautor Jack Antonoff, te producent Joel Little, a sastojat će se od ukupno 18 pjesama. Naslovnu pjesmu albuma potpisuje samostalno, a otkrila je i kako će albumom prevladavati romantični motivi kojima je uvijek uveseljavala obožavatelje.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više