Search

Dua Lipa glazbeno je ime na koje trebate obratiti pažnju

Dua Lipa glazbeno je ime na koje trebate obratiti pažnju

20-godišnjakinja podrijetlom s Kosova


Image: PR

Osebujan glas, upornost i podrška roditelja, u slučajnu ove mlade talentirane glazbenice, odigrali su glavnu ulogu za njezin današnji glazbeni status koji su struka, ali i publika itekako prihvatili

Ime joj je Dua Lipa. Tek joj je 20 godina, a već je svojim osebujnim i neobičnim glasom, ali i stasom začarala glazbenu scenu. Dua Lipa engleska je pjevačica, kantautorica i model, podrijetlom s Kosova, s obzirom da su joj roditelji bili prisiljeni pobjeći 90-ih godina iz Prištine u London. No, 2008. godine svi su se zajedno vratili u rodni kraj, s namjerom da tu i ostanu zauvijek. No, sa samo 15 godina Dua se odlučila samostalno, uz odobrenje roditelja, vratiti ponovno u London i to sa samo jednim ciljem, postati pjevačicom, gdje je pohađala i čuvenu školu Sylvia Young Theatre School. Glazbene afinitete od malih nogu razvila je uz pomoć svog oca, poznatog rock pjevača, a već sa 14 godina snimila je nekoliko cover pjesama Christine Aguilere, Nelly Furtado... koje je redovito objavljivala na svom YouTube kanalu.

Povremeno je u Londonu radila i kao model, što joj nije bio prioritet, ali samo dobar izvor financija, kao i kasnije konobarenje u nekim londonskim klubovima. No, 2015. godine pronašla je zajednički jezik s Warner Bros. Records glazbenom etiketom. Prvi singl "New Love" dočekan je velikim hvalospjevima što potvrđuje i veliki broj pogleda na YouTube-u te je instantno postao hit, iza kojeg su se potom zaredali i singlovi "Be the One", "Last Dance" i najnoviji "Hotter Than Hell". Osim samo glazbom, Dua Lipa veliku pažnju zadobila je i svojim spotovima s jasno definiranom estetikom na razini svjetskih glazbenih zvijezda i produkcije. Glazbeni žanr opisuje kao kombinaciju dark i synth popa, a jedino što joj još nedostaje u njezinom prvom ciklusu jest i debitantski studijski album koji je u pripremi, a izlazi ovo ljeto. Neobičan stilski izričaj, "podebljan" upečatljivim i moćnim glasom, kao i prirodna rasna ljepota, samo su neki od faktora koji su ovoj mladoj glazbenici u punom jeku odškrinuli vrata glazbenog vrtloga nove generacije.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više