Search

Dvije Britanke, dvije sjajne priče i hrpa dobre glazbe, upoznajte Jorju Smith i Mahaliju

Dvije Britanke, dvije sjajne priče i hrpa dobre glazbe, upoznajte Jorju Smith i Mahaliju

S naše playliste!

Tekst: L.L.


Image: Instagram

Neprestano smo u potrazi za novom glazbom, a ona koja nas tjera na tapkanje nogama ispod stola dok sjedimo za računalom na poslu i ona koja nas pokreće dok se družimo s najdražima u opuštenoj atmosferi, definitivno nam je najdraža. Tako smo se ovih dana zaljubili u glazbu koju stvaraju dvije Britanke, svaka na svoj poseban način. Njihova su imena Jorja Smith i Mahalia, a nakon tog otkrića, bacilli smo na istraživanje i saznali više nego zanimljive činjenice o ovim, još uvijek nedovoljno poznatim glazbenicama na svjetskoj glazbenoj sceni.

Jorja Smith - od Starbucksa do zadivljujuće glazbene karijere

Sa samo 22 godine, Jorja Smith je mlada glazbenica koja, osim pjevanja, velik dio vremena posvećuje i pisanju vlastitih pjesama. Glazbom se bavi od 2016. godine, a već godinu dana nakon pokretanja vlastite karijere surađivala je sa superpopularnim Drakeom na njegovoj pjesmi "Get It Together". Suradnja je bila toliko dobra da su glazbenici i danas u odličnim odnosima te nisu rijetki ni dolasci glazbenika na njezine koncerte. Mlada je glazbenica također bila jedna od izvođača koji su otvorili svjetsku turneju Bruno Marsa.

Dvije Britanke, dvije sjajne priče i hrpa dobre glazbe, upoznajte Jorju Smith i Mahaliju (фото 1)

Zanimljivo je spomenuti kako je prije pjevačke karijere Smith radila u Starbucksu gdje je i napisala svoje prve stihove. U to je vrijeme, uz posao, Jorja Smith pohađala i fakultet te u isto vrijeme izbacila svoj prvi veliki hit pod nazivom "Beautiful Little Fools" inspiriran filmom "Great Gatsby". Danas isti broji preko pet milijuna pregleda na YouTubeu. Da je upravo zbog svog glasa dogurala, za nju samu, neočekivano daleko, potvrđuje i BRIT Awards nagrada za najbolju mladu britansku umjetnicu te najbolju glazbenicu prema izboru kritičara 2018. godine.

Njezin najveći hit definitivno je pjesma "On My Mind" kojom je osvojila publiku, zauzela klubove i radio postaje, a na YouTubeu "zaradila" velikih 13 milijuna pregleda. Osim s Drakeom, surađivala je s glazbenicima poput Stormzyja i Kendricka Lamara. Ove je godine ponovno nominirana za BRIT Awards u kategorijama najboljeg albuma, svog prvijenca "Lost & Found" te za najveći proboj na glazbenoj sceni u posljednjoj godini. Jednom kada krenete s preslušavanjem glazbe Jorje Smith shvatit ćete kako je idealna kako za opuštajuće trenutke kod kuće, tako i za rasplesane večeri s prijateljima, a mogla bi vas osvojiti i skromnim karakterom te dozom šarma koji skriva ispod lika opasne djevojke.

Mahalia i impresivna karijera koja traje već godinama

Glumica i glazbenica Mahalia Burkmar ili jednostavnije, Mahalia, rođena je godinu dana nakon Jorje Smith i danas 21-godišnja multitalentirana umjetnica već se može pohvaliti brojnim uspjesima. Svoju prvu pjesmu napisala je sa samo osam godina, a prvi je ugovor s izdavačkom kućom potpisala s 13. Iza nje su već dva albuma, "Diary of Me" kojim je osvojila publiku te "Love and Compromise" koji je izdala ove godine.

Dvije Britanke, dvije sjajne priče i hrpa dobre glazbe, upoznajte Jorju Smith i Mahaliju (фото 2)

Njezin glas prepoznat ćete i u pjesmama Rudimentala, a na turnejama je pratila velike glazbenike poput Eda Sheerana. Osim glazbene karijere, okušala se i u glumačkim vodama te se 2016. godine pojavila u filmu "Brotherhood" u ulozi Thee. Na svojim društvenim mrežama Mahalia se voli pohvaliti uspjesima no ono što nam je upalo su i postovi u kojima mlada glazbenica svoje pratitelje potiče da budu svoji, prirodni i iskreni.

Iako sama Mahalia odbija definirati svoj stil, njezinu bismo glazbu opisali kao najopušteniji spoj R&B-a i soula, a najviše nam se sviđa osvježavajuća i plesna "I Wish I Missed My Ex" u kojoj, unatoč prvotnoj zabludi, govori o činjenici da joj njezin bivši dečko baš nimalo ne nedostaje. Preslušajte je, odmah ćete shvatiti o čemu pričamo.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više