Search

Ennio Morricone kao autor glazbe novog Tarantinovog filma

Ennio Morricone kao autor glazbe novog Tarantinovog filma

"The Hateful Eight"


Image: buro247.ru

Na netom održanom Com-Con festivalu u San Diegu poznati redatelj Quentin Tarantino objavio je sjajnu informaciju da će glazbu u njegovu najnovijem filmu potpisivati nitko drugi nego jedan i jedinstveni – Ennio Morricone

Talijanski skladatelj, vlasnik nagrade Oscar u kategoriji doprinosa u razvoju filmske umjetnosti, autor brojnih glazbenih kompozicija, Ennio Morricone po prvi put osobno surađuje s Quentinom Tarantinom, iako smo u Tarantinovim filmovima često imali prilike čuti sjajne Morriconeove brojeve, posebice u "Odbjeglom Djangu" i "Nemilosrdnim gadovima". Međutim, najnoviji Tarantinov uradak, "The Hateful Eight", dobit će potpuno novu glazbu skladanu isključivo za njega. 

Zanimljiva je činjenica kako je novi Tarantinov film prvi špageti vestern u posljednjih 40 godina za koji Morricone radi glazbu. Posljednji u tom žanru za Morriconea je bio "Moje ime je Nitko" redatelja Tonina Valeriija iz 1973. godine. Prisjetimo se, 2013. godine je između Morriconea i Tarantina nastao konflikt zbog toga što je Tarantino u filmu "Odbjegli Django" iskoristio skladbu "Ancora Qui", čini se, bez dopuštenja. Osim toga, Morricone je navodno svojim studentima kazao da nikad neće surađivati s Tarantinom, srećom, slavni se skladatelj ipak predomislio. 

Svjetska premijera novog filma "The Hateful Eight" zakazana je za prosinac ove godine, a mi ga već sad jedva čekamo.  

Related articles

Buro 24/7 Selection

više