Search

Šest velikih koncerata koje možete posjetiti ove jeseni

Šest velikih koncerata koje možete posjetiti ove jeseni

Zagreb, Beč, Budimpešta


Image: rodsteward.com,
thewho.com,
Facebook,
placeboworld.co.uk

Nakon vrućeg glazbenog ljeta i niza festivala i koncerata na otvorenom, čeka nas jednako uzbudljiva glazbena jesen

U Zagrebu, ali i gradovima u susjednim zemljama koji su udaljeni svega par sati vožnje od naše metropole, za ovu se jesen pripremaju veliki glazbeni spektakli. Izbor koncerata je velik, a raspon izvođača koje ćemo imati priliku pogledati kreće se od mladih zvijezda poput Justina Biebera do legenda glazbe u svijetu kao što je Rod Stewart. Mi smo odabrali šest koncerata koje bismo i sami voljeli posjetiti:


Beč

The Who, 14. rujan

Legendarni britanski rock sastav, na turneji kojom slavi 50 godina postojanja, posjetit će i Beč. Tamo će nastupiti 14. rujna u dvorani Wiener Stadthalle gdje će posjetitelji uživo moći čuti neke od njihovih najvećih glazbenih hitova kao što su "My generation", "Baba O´Riley" i "The Kids Are Alright".

Šest velikih koncerata koje možete posjetiti ove jeseni (фото 1)

Rod Stewart, 9. studeni

Iako mu je čak 71 godina, Rod Stewart i dalje nastupa te će i on ove jeseni stići u Beč. Na ovogodišnjoj turneji Stewart izvodi samo najveće hitove, a s obzirom na to da njegov koncert u Riju iz 1994. drži rekord kao najposjećeniji koncert u povijesti, ne sumnjamo da će pripremiti pravi spektakl.

Šest velikih koncerata koje možete posjetiti ove jeseni (фото 2)

Elton John, 24. studeni

Elton John, tek dvije godine mlađi od Roda Stewarta, također i dalje nastupa uživo s velikim žarom. I on će u studenom nastupiti u Beču, a nova turneja koncipirana je tako da izvedbe u odabranim gradovima uključuju i backstage iskustvo, koje će biti omogućeno i na koncertu u Beču.

Šest velikih koncerata koje možete posjetiti ove jeseni (фото 3)

Budimpešta

Red Hot Chilli Peppers, 2. rujan

Nakon pet godina stanke, Red Hot Chilli Peppers su ove godine izdali svoj novi album "The Getaway". Kako bi ga promovirali krenuli su na turneju po SAD-u, Aziji i Europi pri čemu će ovog tjedna posjetiti susjednu nam Mađarsku, gdje će u petak održati veliki koncert u dvorani Papp László. 

Šest velikih koncerata koje možete posjetiti ove jeseni (фото 4)

Zagreb 

Justin Bieber, 9. studeni

U zagrebačku Arenu u studenom stiže mlada glazbena zvijezda Justin Bieber. Turneja "Purpose" njegova je treća svjetska turneja, a njome promovira svoj posljednji istoimeni album kojim je srušio rekord Beatlesa star 50 godina, kada se čak 17 pjesama s albuma istovremeno našlo na Billboardovoj Hot 100 ljestvici.

Šest velikih koncerata koje možete posjetiti ove jeseni (фото 5)

Placebo, 10. studeni

U studenom u Zagreb stižu i britanski rockeri Placebo. Svjetskom turnejom ove godine slave 20 godina od njihovog prvijenca, a u Zagrebu će nastupiti u KC Dražen Petrović. Najavili su i kako će na koncertu izvoditi pjesme za koje su se zakleli da ih nikada više neće svirati, no izgleda da su ipak odlučili pružiti fanovima ono što doista žele čuti.

Šest velikih koncerata koje možete posjetiti ove jeseni (фото 6)

 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više