Search

Žestoki povratak splitske kantautorice Lovely Quinces. Poslušajte kako sada zvuči

Žestoki povratak splitske kantautorice Lovely Quinces. Poslušajte kako sada zvuči

Konačno se vratila na glazbenu scenu nakon poduže pauze


Image: Instagram,
Facebook

Nakon poduže glazbene pauze mlada i iznimno talentirana kantautorica Dunja Ercegović aka Lovely Quinces krajem siječnja končano se vratila na glazbenu scenu i izdanju u kakvom je nismo očekivali, ali smo ga potajno priželjkivali. Malo je reći kako ova Splićanka zvuči bolje nego ikad, a njezin primjetan zaokret obavijen je moćnim gitarama i njezinom žestokom izvedbom. Prvo s čim nas je u "novom" izdanju počastila jest singl "Bloody Mother Fucking Asshole", akustična obradu pjesme Marthe Wainwright. Ubrzo nakon toga stigao je još jedan naziva "Sick In The Head" odsviran s bendom. Posljednje što je stiglo jest nova stvar imena "Not Right" koju možemo opisati kao nabrijana gitaristička pjesma s distorziranim vokalom pomalo drske i odvažne 26-godišnje Dunje. 

Naime, riječ je o još jednom singlu iz recentnog Dunjinog opusa eksperimentiranja s električnim gitarama i nizom drugih instrumenata. Kao i prethodna pjesma i ova je snimljena pod producentskom palicom Marka Mrakovčića u Zagrebu. Kako bismo doznali malo više o njezinim novim pothvatima pitali smo je za komentar, evo što nam je rekla: "Oduvijek preferiram taj masniji električni zvuk, nije to bila neka velika odluka. Na albumu "Meet Me In Moscow" se moglo čuti da težim bendovskom zvuku, ali ove pjesme jesu malo zaoštrenije. No, ja zapravo ne osjećam neku veliku razliku u donosu na "Meet Me in Moscow". Možda me nije bilo predugo na sceni, pa se ovo čini kao veći zaokret nego što zapravo jest." 

Ovaj posljednji singl pridružio se tako nizu radova ove glazbenice koja se na sceni pojavila početkom 2013. godine demo snimkom fantastične pjesme "Wrong House" koja je preko noći postala underground hit. Iza sebe ima dvije američke i nekoliko europskih turneja, niz festivalskih nastupa, a prvi koncert u skorašnje vrijeme bit će onaj u Trstu 2. ožujka. Uz to, vjerujemo kako će ubrzo stići i novo studijsko izdanje kojem se jako veselimo. 

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više