Search

Evo što nas očekuje na koncertu islandske senzacije \"Gus Gus\"

Evo što nas očekuje na koncertu islandske senzacije "Gus Gus"

Koncert kojem se veselimo

Tekst: E.G.


Image: PR,
arhiva

Uoči koncerta koji će se održati 5. kolovoza u Šibeniku, razgovarali smo s članovima islandskog benda Gus Gus

Hrvatska iz godine u godinu postaje sve poželjnija turistička destinacija kad je u pitanju ljeto, a osim klasične turističke ponude, počinje se sve više raditi na glazbenim festivalima i koncertima. I dok smo još prije nekoliko godina za dobre koncerte morali odlaziti do inozemstva, sada najveća imena dolaze k nama. Tako će 5. kolovoza u Šibeniku samostalni koncert održati i islandska grupa "Gus Gus", poznata po sjajnim elektroničkim ritmovima na koje ne možete ostati ravnodušnim. Lokacija koncerta je tvrđava Sv. Mihovila, a početak je najavljen za 21 sata. Povodom njihovog dolaska, poželjeli smo im postaviti nekoliko pitanja, a evo što su nam otkrili. 

Što možemo očekivati od vašeg nastupa u Šibeniku?

Možete očekivati da ćemo Daniel i ja puštati sve naše hitove, a i neke nove stvari. Otkako je GusGus prešao na stil ranih 80-tih "Synth duo", više je interakcije, muzičkog istraživanja i eksperimentiranja između nas dvojice, a istovremeno upleteno s Danijelovim solo vokalnim dionicama. Cijeli "Show" se zasniva na emotivnim usponima i padovima, pulsirajućim betovima i zvukovima. 

Evo što nas očekuje na koncertu islandske senzacije "Gus Gus" (фото 1)

Hoćemo li imati priliku da čujemo neke nove stvari?

Da, počet ćemo s "Featherlight". To je početna pjesma s našeg novog albuma koji će izaći na jesen. Možda ćemo puštati više pjesama s novog albuma. Vidjet ćemo.

Prošlo je 5 godina otkako ste zadnji put svirali u Hrvatskoj. Što nam možete reći o hrvatskoj publici i atmosferi koju ste ovdje doživjeli? Koja sjećanja imate iz ovih krajeva?

Sjećam se jako dobro i bilo je odlično iskustvo. Bili smo u hotelu odmah do mora, toliko blizu da smo mogli skočiti u more kroz prozor. Koncert je bio kul, odlična energija od publike tako da je sve bilo super.

Jeste li bili prije u Dalmaciji?

Ne.

Hoćete li ostati duže da uživate na našoj obali?

Slijećemo dan ranije tako da ćemo imati popodne i večer da se odmorimo i pripremimo za koncert idući dan. Ali nažalost, odmah nakon koncerta se vraćamo kući kako bismo radili na novom albumu.  

Related articles

Buro 24/7 Selection

više