Search

Fantom, Mary May, Pocket Palma: Par novijih imena s domaće glazbene scene koje slušamo na repeat

Fantom, Mary May, Pocket Palma: Par novijih imena s domaće glazbene scene koje slušamo na repeat

Odabrali smo ponešto za svačiji ukus

Tekst: E.G.


Image: Pr,
arhiva

U našoj se redakciji baš uvijek sluša glazba, što zbog prirode posla i želje da uvijek budemo u toku s novitetima, što zbog naših privatnih preferencija. Kad je riječ o žanrovima, otvoreni smo za različite opcije (iako bismo mogli reći da blagu prednost dajemo indie rocku i rapu!), a jednako tako uživamo u slušanju stranih i domaćih imena. No, baš smo u posljednje vrijeme primijetili da nekako sve češće slušamo novija imena s domaće glazbene scene i kako nam se mnoga od njih jako, jako sviđaju. Naravno, odlučili smo ih podijeliti i s vama u nadi da će jedako tako osvojiti i vas.

Mary May

Ova mlada zagrebačka kantautorica, koja svoje pjesme izvodi na engleskom jeziku, sinoć je u Vintage Industrial Baru održala svoj premijerni  samostalni nastup i naišla na doista spektakularne reakcije publike i kritike. Njezin album "Things You Can’t Put Your Finger On" vam najiskrenije preporučujemo za slušanje u opuštenim prvim danima jeseni (a i bilo kojeg drugog godišnjeg doba, zapravo) i upozoravamo vas - bit ćete uvjereni da slušate kakvo proslavljeno ime svjetske glazbene scene.

Nemanja

Nakon najavnog singla "The World", nemanja je izdao svoj prvi LP pod imenom "Tarot Funk", "masan, slastan i glasan komad plesnog istočnjačkog funka okupan mističnim simbolima tarota", kako kažu tvorci o ovom glazbenom komadiću sreće. Uz Luku Šipetića (mnogima poznatog još iz trija "NLV"), bend nemanja čini zavidna ekipa glazbenika Matej Perić (bubanj), Laura Matijašević (bass) i Leo Beslać (organ,synth), a njihovi su nastupi na ljetnim festivalima kao što su Indirekt, Velvet, Tam-Tam i Tramonto prošlo itekako zapaženo.

Pocket Palma

Anja i Luka mladi su glazbenici koji iza sebe već imaju jedan sjajno odrađen projekt (Side Project), a prije početka ljeta, bacilli su se na kreiranje novog - laganijeg, opuštenijeg, pomalo sanjivog, onako pravog ljetnog. Njihov novi projekt zove se Pocket palma, a "Godišnji" je stvar s kojom su ljubiteljima dobre glazbe predstavili svoj album. Riječ je o jednoj od onih stvari koja je obavezan dio svake ljetne playliste, za tulum i opuštanje kod kuće, sasvim je nebitno, a vrlo ste je vjerojatno čuli i na našim radio postajama na kojima se ne prestaje puštati, zbog čega smo jako sretni.

Fantom

Fantom je novo ime na regionalnoj glazbenoj sceni, projekt iza kojeg kao autor i producent stoji Petar Wagner. Godinama usavršavajući svoja umijeća stvarajući glazbu, tekstove i aranžmane za druge, Wagner početkom 2019. odlučuje poraditi na vlastitim pjesmama. Ubrzo nakon toga nastaju pjesame koje Wagner u svom beogradskom studiju trenutno dovršava zajedno s nedavno pridruženim članovima - Lunom Škopeljom i Nemanjom Maksimovićem, gdje svojim analognim srcima i digitalnim prstima stvaraju neke nove zvučne kulise. Fantom je pripovjedač noćnih priča koje se događaju na mračnim i pustim ulicama, u sobama sa prigušenim svijetlima, sakrivenim klubovima Beograda, Zagreba, Ljubljane ili bilo kojeg drugog grada do kojeg ga te noći put navede.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više