Search

Glazbena ikona dobiva spomenik u Zagrebu

Glazbena ikona dobiva spomenik u Zagrebu

Spomenik Jimiju Hendrixu u Subkulturnom Centru

Image: arhiva

Spomenik će svečano biti otkriven u petak 16. svibnja u 20 sati u dvorištu zagrebačkog Subkulturnog Centra u ulici Pavla Hatza

Zagreb dobiva još jedan čudesan spomenik kao doprinos rastućem "Tematskom parku rock 'n' rolla" kako je službeni naziv parka u Hatzovoj. Jimi Hendrix time se pridružuje Joeu Strummeru i Johnu Lennonu koji su u rujnu i studenom dobili svoje statue i pritom pobudili interes mnogih Zagrepčana i gostiju grada. Autor Hendrixovog spomenika je akademski kipar i bubnjar Boris Leiner, čovjek koji je izradio i statuu vođe Beatlesa.

James Marshall Hendrix, poznatiji kao Jimi Hendrix, jedna je od najprepoznatljivijih i najvažnijih ličnosti u povijesti moderne glazbe, gitarist kojeg Rock And Roll Hall Of Fame opisuje kao "možda i najvećeg rock instrumentalista". Sa samo tri službena studijska albuma i relativno kratkom karijerom naprasno prekinutom 1970. u 27. godini života, Hendrix je uspio redefinirati rock glazbu, postati globalni superstar i najplaćeniji glazbenik svog vremena, vremena kad se glazba stvarala i uživala na potpuno drugačiji način nego danas. 

Povezanost Hendrixa i Zagreba ne treba posebno objašnjavati. Dovoljno je prisjetiti se legendarnog grafita njegovog imena na željezničkom mostu preko Save i postaje potpuno jasno zbog čega je ovaj glazbeni velikan zaslužio spomenik u našem gradu.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više