Search

Glazbeni festival kakav se priželjkivao u Hrvatskoj

Glazbeni festival kakav se priželjkivao u Hrvatskoj

Indirekt festival u Umagu


Image: Merlo De Graia

Svježe, kvalitetno i na hrvatski način!

U moru ljetnih masovnih festivala na našoj obali, kojima se, zbog brojnosti, već lagano brkaju imena i lokacije, s vremena na vrijeme pojavi se nešto sasvim drugačije. I to nešto dogodilo se Umagu. Zahvaljujući šačici entuzijastičnih i sposobnih mladih ljudi prošlog je vikenda održano drugo izdanje glazbenog festivala Indirekt. Mali glazbeni festival posvećen isključivo novoj, kako ju vole nazivati 'indie' glazbi. I nakon doživljenog Indirekta možemo slobodno reći kako u Hrvatskoj imamo itekako čime ispuniti tri kvalitetna glazbena dana.

Glazbeni festival kakav se priželjkivao u Hrvatskoj (фото 1)

Glazbeni festival kakav se priželjkivao u Hrvatskoj (фото 2)

Glazbeni dio se događa na dvije glavne lokacije koji će vam priuštiti i dvije različite atmosfere. Prva lokacija je Divai beach bar na koji se nalazi na zelenom brdašcu iznad plaže u Zambratiji. Opuštena sjedenje na travi, bijeli jastuci i baldehini prizvali su pravu atmosferu ugodnih ljetnih noći praćenu akustičnom svirkom odličnih mladih glazbenika i kantautora. Tako su prvu večer nastupili redom sjajni Dino Santaleza (Trees Of Maine), Talijan Simone Zampieri, Istrijan Vlado Kuzman, Marshmallow Notebooks, a večer je završila indie heroina Lovely Quinces. 

Glazbeni festival kakav se priželjkivao u Hrvatskoj (фото 3)

Na drugoj lokaciji, American Baru, odvijali su se koncerti nešto žešćih rock i elektro ritmova kao savršena protuteža akustičnom i opuštajućem. Tako su prve večeri nastupili Balans, Side project, KIMIKO te trenutno iznimno popularni Jonathan. Dok su druge večeri oduševili, također odlični bendovi poput Nikol, Luka i Vedran, The Orange Strips, Kundyak Mezhie, Punčke i Baden-Baden.

Glazbeni festival kakav se priželjkivao u Hrvatskoj (фото 4)

Pored glazbenog programa odvijao se i umjetnički posvećen street artu. Umjetnici poput Stipana Tadića, kolektiva Pimp My Pump i Marka Vojnića pozvani su da oslikaju različite festivalske lokacije čime je program zaokružen u dinamičan i zanimljiv doživljaj kojem nije nedostajalo i umjetničkog aspekta.

Dojam koji festival ostavlja nakon tri dana ugodnih druženja i odličnih koncerata - zaista je moguće i kod nas doživjeti nešto kvalitetno s hrvatskim potpisom! Vidimo se i sljedeće godine!

Glazbeni festival kakav se priželjkivao u Hrvatskoj (фото 5)

Glazbeni festival kakav se priželjkivao u Hrvatskoj (фото 6)

Glazbeni festival kakav se priželjkivao u Hrvatskoj (фото 7)

Glazbeni festival kakav se priželjkivao u Hrvatskoj (фото 8)

Glazbeni festival kakav se priželjkivao u Hrvatskoj (фото 9)

Glazbeni festival kakav se priželjkivao u Hrvatskoj (фото 10)

Glazbeni festival kakav se priželjkivao u Hrvatskoj (фото 11)

Glazbeni festival kakav se priželjkivao u Hrvatskoj (фото 12)

Glazbeni festival kakav se priželjkivao u Hrvatskoj (фото 13)

Glazbeni festival kakav se priželjkivao u Hrvatskoj (фото 14)

Glazbeni festival kakav se priželjkivao u Hrvatskoj (фото 15)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više